Приветстваме зимното слънцестоене

Зимното слънцестоене бележи най-дългата нощ в Северното полукълбо, а денят в навечерието му е най-краткият. След него денят започва да нараства, докато се изравни с нощта, което става на пролетното равноденствие.

Зимното слънцестоене настъпва днес (21 декември) в 22:23 часа. В събота (22 декември) в 00:23 часа пък официално настъпва астрономическата зима.

За поредна година Google отбелязва зимното слънцестоене със специален Doodle (Драскулка) Едноименната търсачка създаде специален Дудъл в чест на зимата, препращаш към различни страници за значението на зимното слънцестоене.

Традиция за Google е да променя логото на официалната си страница, за да почита личностите, оставили отпечатък в световната история от музиканти и писатели, до физици и химици, важни исторически дати, празници и т.н.

инфо: actualno.com

Вижте още:

Изберете си един от снежните човеци и вижте какво ви очаква до края на зимата!

Какви стайни температури поддържат в различните страни през зимата

Любовен хороскоп за зима 2019

Изумителните неща, които се случват с тялото през зимата

За още интересни новини харесайте страницата ни във Facebook  тук

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.