Пришиване на сребърна монета в дрехите? Защо се прави

Снимка: pixabay.com

Няма как да сте запознати с всички съществуващи по света суеверия, ритуали и вярвания, но бихме се учудили, ако не сте чували за суеверието, че през високосна година се носят само сребърни накити.

Ето защо тук ще ви покажем с какво се свързва сребърната монета и защо е добре да я пришиете в дрехите си през високосните години.

1. От дълбока древност се е считало, че сребърните монети прогонват злото, а вуду шаманите са ги използвали по време на своите ритуали, когато са искали да развалят някоя лоша магия.

2. Самият Теодор Рузвелт, 26-тият и най-млад дотогава президент на САЩ, е носел винаги (независимо дали годината е била обикновена или високосна) в джоба си сребърна монета за късмет. Нейната възраст е била на близо 2 500 г.

3. Отново в САЩ, през всички високосни години от периода 1916- 1944 г., се е изсичала специална сребърна монета за късмет, посветена на римския бог Меркурий, символизиращ просперитет. Затова и монетата е кръстена Mercury dime.

4. Да се прехвърлим към Великобритания. Там продължава и днес да властва обичаят булката да поставя сребърна монета в обувката си когато се омъжва.

5. В наши дни хора от различни националности продължават да вярват, че високосните години носят лош късмет и за да се предпазим от него, трябва да носим само сребърни накити.

Независимо, че още през 1893 г. ученият от шведски произход Карл Вилхелм фон Нагели установява, че среброто има антибактериални свойства, се оказва, че има и хора, които имат непоносимост към този благороден метал. Също така има и такива, които не носят никакви накити. Какво е решението да се предпазят от лошия късмет, който ще ги очаква през високосните години? Да си пришият сребърна монета в дрехите.

6. Сребърна монета се пришива и в дрехите на новородените през високосна година деца. Особено, ако те са се появили на бял свят точно на 29 февруари.

7. Няма никакво значение каква е номиналната стойност на сребърната монета, която ще пришивате в дрехите си. Важното е да е от истинско сребро и да вярвате в нейната сила!

източник: sanovnik.bg

Вижте още:

Сложете това на прозореца си, за да привлечете късмет и богатство

Ритуали за благодат и изобилие на дома 

4 ритуала за привличане на пари

Вредни растения за дома, които привличат лош късмет

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.