Продължителното седене – по-опасно от цигарите

Изследване, проведено сред 122 000 души, работещи на лентов транспортьор, показва, че почти постоянното седене е по-вредно от цигарите, причинявайки диабет и сърдечни заболявания. Това предава БГНЕС.

„Лошата форма на тялото, слабите резултати на поточна лента и в други подобни дейности, по отношение на смъртността са по-тревожни както от високото кръвно налягане, така и от тютюнопушенето. Лечението за това е физическата активност“, твърди ръководителят на изследването д-р Уоуъл Джабер

Според него раздвижването е от полза за хора от всички възрасти, както за мъжете, така и за жените.

„Сърдечните заболявания и диабетът са най-скъпи за лечение в САЩ и струват над 200 милиона долара годишно. Вместо да плащат такива суми, гражданите трябва да бъдат насърчавани да се движат“, казва д-р Джабер.

инфо: expert.bg

Вижте още:

10 прости съвета за дълголетие

Защо е вредно електромагнитното излъчване и как да се предпазим

Изключително вредно е да седите с кръстосани крака – ето защо

Наставления за къпане в морето отпреди 120 години

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.