Разберете какъв тип съзнание притежавате

мисъл

Три типа съзнание или „основен начин на мислене“ класифицират хората според някои психолози. В основата на това разделение е заложена склонността да се рискува и да се идентифицира „истината“ – универсална, без украси и обслужваща интереса на човек.

Първи тип съзнание- „Жертва“

Хора с това ниво на съзнание приемат условностите и наложените правила в живота за догматични. Имат нужда от верни ориентири и опора, от личен пример, който да следват и на който да се възхищават. Лесно се объркват, още по-лесно променят моралните си норми в зависимост от обстоятелствата. Движат се предимно от собствените си нужди и инстинкти. Страхът за оцеляването в един по-общ смисъл е водещо чувство и стимулатор. Не обичат да рискуват, защото това е заплаха за комфорта им, а им липсва и достатъчно вяра в личните умения и сили. За това си търсят държавна или чиновническа работа на заплата. В повечето случаи се приемат като „жертва“ на обстоятелствата и не мислят, че от тях зависи нещо.

Втори тип съзнание- „Владетел“

Хора с това ниво на съзнанието имат висока самооценка, вярват в собствените си сили и в успеха. За това не се страхуват да рискуват и да започват от начало!

„Който не рискува, той не печели“ е тяхното мото. Притежават градивна упоритост и голяма находчивост, защото и в най-малките възможности съзират значими шансове, а и не се съмняват в крайния и позитивен резултат. Те не си задават въпроса: „Защо на мен?“, а си казват: „Когато ти поднесат лимони, направи си лимонада!“

Обикновено притежават буден дух, имат мнение, което отстояват и е трудно променяемо. Те определят „правилата на играта“, те насаждат идеите и волята си върху другите. Те са лидери, които се приемат като „владетели“ на живота си. Често имат собствен бизнес и са „работодатели“ на хора с тип съзнание „Жертва“.

Трети тип съзнание- „Вълшебници“

Хора с това ниво на съзнание успяват да постигнат всичките си цели.

Те вярват, че „плуват в море от възможности“, притежават нужното, за да са щастливи и за да реализира намеренията си. Негативизъм тук не съществува, защото се анализират причинно-следствените връзки, така че се отстраняват препятствията своевременно и се трансформират с лекота в успехи.

Това е най-високото ниво на съзнание, което е лишено от предрасъдаци, бариери, лъжовни и субективни представи. Това е съзнание, което се добира чрез прозорливост до „универсалното право“ и предназначение на личността, която в този смисъл е защитена! Тук рискът е толкова добре преценен, че се тълкува като допълнителни шансове, а не опасност. Желанията се имплантират в действителността бързо, подобно на „вълшебство“, тъй като човек е научил уроците си и се изкачва на по-високо стъпало- социално, духовно…

инфо: horoskop-astrom.com

 

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

2 коментара
  1. Анонимен 9 години ago
  2. Анонимен 9 години ago

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.