Разкриха мистерията за извънземното от Керч

6

Преди няколко десетилетия екип от археолози открива скелетите на дете със странна черепна деформация. Дълго време това се смяташе за доказателство, че планетата ни е посещавана от извънземни, но не е.

Случаят стана известен като Мистерията за извънземното от Керч, като Керч е областта в Русия, където са открити останките. При анализите бе установено, че те са на най-малко 2000 години.

При изследвания, започнали през 2014 година, в които участваха и екип от антрополози, се разбра, че това не е извънземно, а момче с тежка черепна деформация, заради която главата му е приличала на извънземно от фантастичен филм.

Момчето е сармат – народ от номадски племена, произхождащ от Източна Европа, и е починало между 18-месечна и 2-годишна възраст, пише Дейли мейл.

Сарматите са били общество, практикуващи необичайна за европейските жестокост към малките деца. Те умишлено обезобразява главите на малките момчета и пристягали черепа, защото вярвали, че така те ще са по-брутални и войнствени.

В близост до гроба на момчето са били открити още бурканчета, малки мъниста, стъкло и гривна от медна сплав, която носел на дясната си ръка.

Николай Сударев от Археологическия институт в Русия отрече това племе да е част от извънземна цивилизация и добави, че деформации по телата и главите на деца се наблюдава и при други древни култури.

инфо: sanovnik.bg

Вижте още:

 

 

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.