Разсекретен документ на разузнаването на САЩ разкрива как извънземните ще установят контакт с нас

Снимка: pixabay.com

Може дори да не се налага да летим до далечни светове, за да се срещнем с извънземните. Те могат да се опитат да се свържат с нас.

Статистически погледнато, вероятно не сме сами във Вселената. Като се има предвид изобилието от звезди, на които вероятно има планети, подобни на Земята, с вода, живот и умерена атмосфера, извънземните цивилизации може би вече са се появили, процъфтявали и са започнали да пътуват в междузвездното пространство.

Ако е така, може би няма да се наложи да достигаме далечни светове, за да се срещнем с тях. Може и те да се опитат да се свържат с нас.

Разсекретен документ на Агенцията за национална сигурност на САЩ разкрива как някои от водещите световни учени смятат, че извънземен разум може да се опита да установи контакт с човешката раса.

С развитието на създадените от хората технологии се увеличават новите начини, по които интелигентен извънземен вид може да влезе в контакт с човечеството.

Учените все повече се съгласяват около мнението, че контактът с извънземни цивилизации може да е особеност от социалната ни еволюция, толкова естествена, колкото и случайното откриване на радиоактивността или първите ни стъпки на Луната.

„Това „вече не е нещо отвъд нашите мечти, а естествено събитие в човешката история, което вероятно ще се случи в живота на много от нас“, се казва в разсекретена статия на уебсайта на Агенцията за национална сигурност на САЩ.

Галактиката Млечен път има поне 100 милиарда звезди. Според изследвания на NASA в действителност може да има около 400 милиарда звезди.

Най-доброто средство за междузвездна комуникация може да са периодично повтарящите се лазерни импулси, тъй като те могат да изминат големи разстояния.

Друг метод включва преместването на звездите в лесно разпознаваема геометрична картина, която незабавно би сигнализирала на всеки наблюдател: обърнете внимание, че това не е създадено от природата!

„Те биха могли да построят нещо, което да се вижда от голямо разстояние в галактиката или дори от друга галактика, което би било очевидно изкуствено“, казва астробиологът Дейвид Грийнспун от Института по планетарни науки.

Някои астрономи смятат, че извънземните мегаструктури във Вселената може да са сигнал, че там съществува живот. При най-известната теория за мегаструктура обаче най-вероятно се оказва, че става дума за затъмняваща се звезда, а не за междузвезден SOS.

Проучване от 2019 г. показва, че „мигащата“ звезда може да е причинена от колапс на екзопланета на преден план.

Обикновеното радио е доста надеждно за осъществяване на междузвезден контакт. Радиовълните служат на учените като основно средство за прослушване на сигнали от извънземни в продължение на почти един век.

Morkadis

Радиовълните са невероятно стабилни и преминават безпрепятствено през най-тъмните дълбини на галактиката. Те са надеждни, но пътуват бавно.

Радиовълните се движат със скоростта на светлината. Например, ако най-близката звезда е на повече от четири светлинни години, отговорът отнема осем години.

източник: blitz.bg

Вижте още:

Извънземни погребани в гроба на Бастет?

Руски космонавти разказват стряскащи истории за космоса

Извънземни са живели заедно с древните хора

Българският Бермудски триъгълник

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.