Русия започва учения с ядрени оръжия

pixabay.com

Части на руските стратегически ракетни сили с междуконтинентални балистични ракети “Ярс” отработват тайно разполагане

Руски ядрени подводници започват учения в Баренцово море, а мобилни ракетни установки се придвижват из заснежените гори на Сибир, след като президентът Владимир Путин нареди поставянето на ядрените сили в специален режим на готовност, предаде БТА.

Руският Северен флот обяви, че няколко от ядрените му подводници ще участват в учения, целящи да се отработи “маневриране при бурни условия”. В тях ще се включат и няколко бойни кораба, натоварени със защитата на Колския полуостров, където се намират няколко военноморски бази.

В Иркутски регион части на руските стратегически ракетни сили с устройства за изстрелване на междуконтинентални балистични ракети “Ярс” се придвижват из гори, за да отработват тайно разполагане.

Руските въоръжени сили не съобщават дали ученията са свързани с издаденото в неделя нареждане на Путин за поставяне на ядрените сили на страната в специален режим на готовност. Не е ясно и дали ученията са промяна в нормалната подготовка на ядрените сили, или дали са блъф.

Последните изявления на Путин и други руски представители показват, че Кремъл смята западните санкции за заплаха, равностойна на военна агресия, отбелязва АП.

Дмитрий Медведев, заместник-председател на руския Съвет за сигурност, отговори на коментар на френския финансов министър Брюно льо Мер, че ЕС ще започне тотална икономическа и финансова война срещу Русия, заявявайки: “Мерете си думите, господа! И не забравяйте, че в историята на човечеството икономическите войни често са се превръщали в истински”.

източник: vesti.bg

Вижте още:

Байдън за Путин: Той няма представа какво се задава

САЩ и Франция призоваха гражданите си незабавно да напуснат Русия

Путин наредил привеждане на силите за ядрено възпиране в състояние на специална готовност

Путин скрил семейството си в подземен град в Сибир?

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.