Самоконтролът над ума и сетивата е пътят за намаляване на личната карма

мисъл

Самоконтролът над ума и сетивата е пътят за намаляване на личната карма. Изключително важно е да се научим да контролираме както нашият ум, така и нашите сетивни органи, защото те оказват влияние върху нашата карма.

При всяко раждане човек носи кармичният багаж от предишните си дела и животи, а всяко действие носи своите последствия. Затова е изключително важно какъв подход ще изберем – така както с нож могат да се нарежат плодове или зеленчуци, така с нож може да се прережи и гърло на животно или човек. Така с очите и другите сетива ние можем да избираме – да приемаме и мултиплицираме красивото, или пък грозното…

Натрупаната карма не може да се измие лесно и бързо, но ако човек се моли искрено и назовава божествената природа, която е пълна с чистота, състрадание и истина, силата на нашето намерение може да направи чудеса.

Когато Вселената бе създадена, влезе в действие законът за кармата. Никой не може да го избяга. Следователно намерението да се прави добра карма трябва да дойде отвътре при човек и тогава можем да задействаме процеса на преодоляване на лошата карма.

Когато човек умре, неговите карми не се изгарят или погребат с безжизненото му тяло. Кармата остава и се пренася напред към следващото раждане. Кармичният багаж се носи от вас. Кармата е единствено резултат от самодействие, основаващо се на философията на действието и реакцията.

Ето защо е важно да бъдем много предпазливи за петте сетивни органа (зрение, слух, обоняние, вкус, осезание+равновесие) . Те са ни дадени като чувственост, заедно със свободната воля, за да можем да водим осъзнат живот. Злоупотребата със сетивните ни органи води до натрупване на карма, която се проявява като частично очистване в текущия ни живот чрез болести на очите, ушите, носа и гърлото, мозъка.

инфо: portal12.bg

Вижте още:

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.