Сексът в Древен Египет

Археологическите находки от Древен египет – религиозни текстове, рисунки, фрагменти от съдове и други предмети са пълни с факти за разкрепостен откровен секс, кръвосмешения, хомосексуализъм, мастурбация; понякога дори за зоофилия, содомия и некрофилия.

От дълбините на вековете изникват много митове и легенди, свързани с интимните връзки в древногепитската цивилизация. Те изненадват любознателните умове със загадъчни мистерии и измъчват въображението със своята тайнственост.

Такъв е митът за появата на оралния секс. В него се разказва за оживяването на Озирис (бог на възраждането, владетел на задгробния свят в древната египетска митология и съдия на душите на мъртвите) от съпругата му Изида. Тя успяла да събере всички парчета от разсеченото тяло на съпруга си – с изключение на пениса. Затова го направила от глина и вдъхнала живот на Озирис именно през този член. Така се породил празник, по време на който жените с гордост вървели по улиците, държейки в ръцете си кукли с подчертани пениси и влагалища.

За да демонстрират своя опит и изкуство в оралния секс, древните египетски проститутки изобретили яркото червило за устни, което използвали като знак за висок „професионализъм“.

Съществувал култ и към друг бог с голям пенис – Бес. В древната египетска митология това бил бог-джудже и веселяк, шутът на боговете, покровител на домашното огнище, божество на щастието и късмета, както и главният защитник на бедните, старците и децата. В негова чест се занимавали със секс в специални „зали на Бес“.

Инцестът – сексуалните отношения между роднини, не бил забранен за египтяните, особено за аристокрацията. По онова време били нещо съвсем нормално браковете на бащи с дъщери, на сестри с родни братя, на чичовци и вуйчовци с с племенниците им. Тези отношения имали логични обяснения – първо, така имуществото се запазвало в рода, и второ, съхранявала се „чистота на кръвта“. Интересното е, че египетските жреци били най-много заинтересувани от вътрешно-родовите бракове – повтарящият се инцест води до психични и много други заболявания на потомците. А както е добре известно, психично болният човек е по-лесен за влияние, контрол и манипулиране.

Така, например, известният фараон Ехнатон – изтъкнат политик, знаменит религиозен реформатор и съпруг на красивата Нефертити, приживе на нея бил женен за втората им дъщеря.

Сексуалните извращения и перверзии също са отразени в хрониките и митологията. Така, например, хомосексуализмът не бил порицаван. Както и широко практикувания анален секс, той бил символ на власт и подчинение. По този начин древният египтянин показвал своето превъзходство над врага, особено в битки – победеният полумъртъв враг бил подлаган на сексуално насилие от победителя.

Бог Мин – богът на плодовитостта

В Древен Египет голямо значение се придавало не само на особените прически на косата, но и на окосмяването в интимните места.

Египетските жени прилагали най-различни похвати, за да възбудят партньора си. Например, оцветявали зърната си с ярки бои или използвали различни парфюми за половите си органи. За постигане на по-голямо удоволствие мажели членовете на партньорите си със слюнки от жребец или смес от мед и наситнен акациев цвят.

Против нежелана бременност мъжете използвали презервативи – телешки черва, намазани с ароматни масла. Употребявали се също и калъфи от лен, върху които с цел засилване на удоволствието навързвали големи възли в основата на пениса.

Намерените източници сочат, че древните египтяни предпочитали изправени пози лице в лице или „отзад“. Корените на тези навици били в далечното минало, когато половият акт се осъществявал в изправено състояние – все още нямало легла, а да се отдават на сексуални ласки върху слама и сено не било много комфортно.

Morkadis

За древните египтяни сексът бил нормална част от ежедневния бит, необходима потребност на хората. Те не се стремели да спазват целомъдрие, но и не се отдавали на някакви специални извращения или разврат. Просто, както всяка цивилизация, и древноегипетската имала своя сексуална култура с нейните особености и привички.

инфо: iskamdaznam.com

Вижте още:

Сексът през Средновековието

Жените за комфорт – сексуалните робини на японските войници

8 исторически факта за секса, за които няма да ви разкажат в училищата и университетите

Изследване: Ето какъв е бил сексът в Османската империя

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.