Сигурни методи за подобряване на настроението

щастие

Много често се случва да се чувстваме потиснати и без настроение. Не е необходимо винаги за това ни усещане да има конкретна причина, а то да ни споходи внезапно и да се задържи няколко дни. Ако това наистина се случи, можете да използвате няколко елементарни трика, за да се отървете от неприятното униние и отново да се радвате на живота си.

Следващите 7 кратки съвета ще ви помогнат да гледате на живота с усмивка.

1. При много хора и особено при жените подобрението на настроението настъпва с промяната. Това е причината за съществуването на т. нар. шопинг терапия, която не е необходимо да представлява еднодневно пазаруване на дрехи из претъпканите молове, което често би се превърнало в досадно, а просто закупуването на дреха или аксесоар, който наистина да Ви харесва. Можете да осъществите това в компанията на някоя приятелка и преживяването да бъде съчетано със среща на кафе или обяд;

2. Друг вариант за подобряване на настроението, който пак е особено ефективен при жените, е посещението на фризьора. Независимо дали ще отидете просто за сешоар,подстригване или боядисване, стига да знаете при кой специалист да отидете и да сте решили какво точно искате, дори и най-малката промяна би Ви върнала прекрасното настроение, защото ще се почувствате отново красива и желана;

3. Направете си еднодневна разходка изприродата, стига времето да е хубаво. Можете да се разходите самичка, но също така можете да излезете и с приятели;

4. Пригответе някаква изненада за семейството или за половинката си. Това може да е специален обяд или вечеря или покана навън за такава. Когато радвате любимите си хора, усещането за щастие бързо би се завърнало при Вас;

5. Опитайте се да планирате следващата си ваканция. Гледките на красиви плажове и екзотични места ще Ви изкара от унинието и ще Ви изпълни с енергия и приятно очакване за незабравими изживявания.

6. Ако Ви се похапва нещо, което силно желаете, не се колебайте, защото всеки има нужда понякога да не мисли за килограми и диети. Просто внимавайте с количествата.

7. Ако сте любители на цветята, но никой отдавна не Ви е подарявал такива, направете си сами подарък. Няма нищо по-разведряващо от красив букет на масата.

инфо: ezine.bg

Вижте още: 

НАУЧНО ДОКАЗАНО: ПЪТУВАНЕТО Е ТАЙНАТА КЪМ ЩАСТИЕТО

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.