СССР през очите на американец. Уникални СНИМКИ

Дийн Конгер е пътувал над 30 пъти зад Желязната завеса

Пазете тези снимки далеч от пенсионерите, диванните патриоти и фотографи! Един от най-болезнените пристъпи на носталгия към вече несъществуващия, Съветски съюз се дължи на американския фотограф Дийн Конгер.

Конгер е роден през 1927 г. (уви, той вече е починал – през 1990 г.). Зад обектива му има повече повече от 30 пътувания до Страната на Съветите. Той обиколил всички петнадесет бивши съветски републики, заснемайки за списание National Geographic всичко, което докосва окото му. Пътувал е наистина навсякъде!

И по улиците на градовете, и в купетата на влаковете, и под доменните пещи на заводите, и на сватби … За военната си работа Дийн неведнъж е бивал обявен за най-добрият фотограф във вестници и списания и бил награждаван с престижни награди.

През 1977 г. National Geographic Society публикува книгата „Пътешествие през Русия, Съветският съюз днес“ със снимки на Конгер, направени през 1966-1975 г. и текст на журналиста Барт Макдауъл.

Ето само малка част от тези уникални снимки:

Morkadis

източник: pochivkablitz.bg

Вижте още:

17 емоционални фотографии, които ще ви трогнат до сълзи

10-те най-мрачни града в света или къде слънце не огрява

Вижте най-високите хора на света

Тези уникални снимки ще преобърнат представите ви за историята

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.