Стивън Хокинг пак предупреждава: Време е да излезем в Космоса

стивън

Британският физик-теоретик Стивън Хокинг отново предупреди, че оцеляването на човечеството зависи от това дали хората ще успеят да си намерят нов дом на друга планета.

„Твърдо съм убеден, че сега ние трябва да започнем да търсим алтернативна планета за живеене“, каза професорът, цитиран от БГНЕС.

Хокинг каза още, че за да се постигне това, човечеството трябва да направи пробив и да преодолее технологичните ограничения, които пречат на нашия живот и в други краища на Вселената.

Преди известно време световно известният физик каза, че краят на света ще настъпи през близките хиляда години, в резултат на техногенна катастрофа. Хокинг дори изказа предположение, че трябва да намерим начин да покоряваме Космоса в следващите 100 години – иначе човечеството ще е изправено пред опасността да изчезне.

инфо: actualno.com

Вижте още:

 

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook  

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.