Странен НЛО с формата на поничка, заснет над Швейцария

Снимка: megavselena.bg

Фотограф в Цюрих, Швейцария, забелязва странен светещ обект, докато четирима астронавти от SpaceX се връщат на Земята на хиляди километра от там.

В нощта срещу понеделник, 8 ноември, фотограф в Цюрих, насочва камерата си към небето и прави няколко снимки на това, което той уместно описва като „НЛО – поничка“.

Съставен от няколко яркосини концентрични пръстена, летящият обект прилича колкото на космически кораб, толкова и на поничка.

Фотографът подозира, че всъщност е зърнал капсулата Endeavour на SpaceX, която трябваше да се върне на Земята същата нощ с четирима астронавти, които току-що са приключили 200-дневен престой на Международната космическа станция.

Британският таблоиден сайт The Daily Mail дори включи зловещите снимки в сборник от наблюденията на Endeavour на следващия ден.

Но има проблем с тази история: когато капсулата на Endeavour пристига малко след 22:30 ч. EDT тази нощ, тя каца в Мексиканския залив – на повече от 8000 километра от Цюрих.

Докато наблюдателите в Луизиана, Алабама и няколко други щата близо до Мексиканския залив са имали възможност да видят ясни изгледи на капсулата, почти невъзможно е някой в ​​Швейцария да е в състояние да види навлизането й в атмосферата, казва Марко Лангбрук, любител сателитен тракер и академичен изследовател в университета в Лайден, Холандия.

„Всяко преминаване [на Endeavour] над Швейцария преди кацането тази нощ би било напълно в сянката на Земята, т.е. тя не би била осветена от слънцето и следователно няма как да се вижда“, казва Лангбрук. „Самото навлизане става над Мексико и Мексиканския залив и не би се виждало от Швейцария. Изгарянето преди повторното влизане, става над Индийския океан, така че също не може да се вижда от Швейцария.“

И така, ако НЛО – поничка не е било кораба SpaceX, тогава какво е било? Според Лангбрук неидентифицираният летящ обект над Швейцария може изобщо да не е летял; може да е бил изкривеният образ на далечна звезда.

„Напълно сигурен съм, че „НЛО – поничка“ на швейцарските изображения е образът на ярка звезда, която не е на фокус“, каза Лангбрук. — „Много прилича на нещо такова“.

Все пак, други изображения, които фотографът е заснел онази нощ, изглежда показват зигзагообразна пътека от светлина зад обекта – което предполага, че той наистина се движи.

Според Джонатан Макдауъл, астрофизик от Центъра за астрофизика Харвард-Смитсониън в Масачузетс, възможно е НЛО-поничка да е горната степен на ракета – тоест малката най-горна част на ракета, използвана за задвижване на кораб в орбита, хваната при повторно навлизане в атмосферата и изгаряне.

Въпреки това, без точна времева рамка за снимките, е трудно да се свържат мистериозните светлини с известните обекти, които са били в небето тази нощ, казва Макдауъл пред Live Science. (От Live Science са поискали точния час в който са направени изображенията, но фотографът не ги е предоставил.)

Звезда, ракета или нещо съвсем друго? Засега НЛО – поничка над Швейцария пази своите тайни и остава наистина неидентифициран летящ обект.

Morkadis

източник: megavselena.bg

Вижте още:

НЛО над Чернобил спасява Европа

Пилот засне флотилия от НЛО над Тихия океан (ВИДЕО)

НЛО се появи под носа на китайския роувър на Луната (СНИМКА)

Еуфория сред уфолозите: НЛО се зарежда от Слънцето (ВИДЕО)

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.