Тези дискретни техники за манипулация са често подминавани

манипулация

Опитайте се да си спомните последния път, в който се е налагало да се пазарите за нещо. Почти е сигурно, че в определен момент продавачът е казал „Давам ви го за толкова и толкова лева“, пише Obekti.bg. Едва ли е заявил „Искам толкова и толкова за него.“

 Техника №1: Ударението върху печалбата води до продажби

Бързате за важна среща и точно тогава ви пресреща колегата си с въпрос, който не търпи отлагане – обикновено става дума за дребна молба, за която трябва да дадете съгласието си. Разбира се, в момента бързате и изобщо не ви е до разправии, затова се съгласявате да направите нещо, което реално не искате.

Техника №2: Човек отстъпва лесно, когато е под натиска на времето.

Ако ви притиснат с молба, кажете, че ви е нужно време да помислите.

Трябва да обсъдите важна сделка. Вместо в офиса си, отсрещната страна ви кани на кафе. Служебната атмосфера подтиква хората към по-агресивно и егоистично поведение.  Изберете по-топла и предразполагаща обстановка за преговори.

Техника №3: Неформалната атмосфера смекчава агресивността на опонента.

Понякога опонентът ви ще използва шокови тактики, за да вземе от вас това, което иска. Хората, които изпитат безпокойство и след това облекчение са по-склонни да отговарят утвърдително на всяка молба. Това е защото умствените им ресурси за заети с потенциалната опасност, която са избегнали.

Техника №4: Шокът често се използва за отслабване на защитите.

Най-важното е да не бързате с отговора си, каквото и да искат от вас.

инфо: blitz.bg

Вижте още:

13 неща, които карат хората моментално да не те харесват, според науката

Разпознавате ли признаците на емоционално насилие?

Най-фрапантните соцмонтажи изкарват властта винаги усмихната

Какво казват социопатите, психопатите и нарцисистите, за да те вкарат в капана

За още интересни новини харесайте страницата ни във Facebook  тук

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.