Телескопът Джеймс Уеб вече действа!

Буквално десетилетия в процес на създаване, първото изображение от космическия телескоп Джеймс Уеб на НАСА , струващ 10 милиарда долара, беше публикувано в понеделник вечерта от президента Джо Байдън на брифинг в Белия дом.

Първото изображение показва хиляди галактики – включително най-слабите обекти, наблюдавани някога – които се появяват в полезрението на Webb за първи път. Това е най-дълбокият изглед на космоса, заснеман някога.

„Днес е исторически ден“, каза президентът Байдън. „Първото изображение от космическия телескоп Webb представлява исторически момент за науката и технологиите“, каза той. „За астрономия и изследване на космоса. И за Америка, и за цялото човечество“, добави той.

Първото изображение от космическия телескоп Джеймс Уеб (горе) показва хиляди галактики, най-дълбокото и контрастно изображение на ранната Вселена, правено някога. Това, което се вижда на снимката са галактики във вида им от времето малко след Големия взрив или преди повече от 13 милиарда години.

източник: megavselena.bg

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.