Това е Хубавеца Флойд – истинският Робин Худ

7

През 30-те години на миналия век Чарлз Флойд, известен като Робин Худ и Хубавеца Флойд, е най-издирваният човек от ФБР. Залавянето му било трудно не защото прикривал умело следите си, а защото с престъпленията си помагал на много хора.

Чарлз Флойд е роден през 1904 година в Бартоу, Джорджия. Семейството му притежавало малка ферма, но имали големи дългове към банките и работели само за да не вземат дома им.

Тъй като разчитали основно на земеделието, по-лошите климатични условия им се отразявали тежко. Сушата и пясъчните бури унищожили напълно реколтата им и принуждават семейството да се премести в Канзас.

Там условията не се оказали по-добри и така бащата започнал да се занимава с контрабанда на алкохол, за да плаща дълговете си и да осигурява някаква храна на семейството си.

През 1922 година 16-годишният Чарлз решава да помогне на баща си и започва да си търси работа. На прага на Голямата депресия обаче това не ставало толкова лесно.

След като месеци наред не го наемат, а парите продължавали да не стигат, Чарлз си купува първия пистолет, а малко преди да навърши 18 година прави първия си обир на местен пощенски клон.

Въпреки че подозренията падат върху него, той се разминава с присъда, защото баща му излъгал, че е бил на полето със сина си по време на обира.

Няколко месеца по-късно Флойд обира голяма магазин в Сейт Луис, но ден след обира купува скъпи дрехи за себе си и семейството си и води всички на вечеря в едни от най-скъпите за времето си ресторанти.

Това се сторило подозрително на полицията и още същата седмица той е арестуван и осъден за обира. Остава 3 година в затвора, а когато излиза на свобода, разбира, че баща му е убит при съседска вражда от Джей Милс.

Според слуховете той го намира и застрелва с пушката на баща си.

Годините, прекарани в затвора, не отказват Флойд от обирите, само че от магазини той се насочва към банки. Купува си картечница и напада клонове в Кентъки, Оклахома и Мичиган.

8

При обирите изгарял документите за кредити, с което спасил много хора от дълговете им, а освен това споделял част от ограбеното с най-бедните. Започнали да го наричат Робин Худ, а полицията му лепва прякора Хубавеца заради първото описание, което му дава свидетел: Хубаво и младо момче.

Една от легендите за Флойд казва, че той организира бягството на приятеля си Франк Наш. При престрелката обаче умират четирима души, включително и самият Наш.

Morkadis

Властите веднага разпитват Флойд, но той отрича да са се е намесвал. Негови приятели също не вярват на слуха, тъй като Хубавеца обичал да разказва с подробности за престъпленията си, но винаги отричал да е организирал бягството на Наш.

След случая обаче ФБР го обявява за враг номер едно на обществото и обявява награда за главата му от 23 000 долара. Приятелите на Флойд обаче били повече от враговете му и успешно го укриват години наред.

На 18 октомври 1934 година обаче късметът му изневерява. Той пътува със своя приятел Адам Ричерти към Бъфало, Ню Йорк, когато катастрофират. Тъй като и двамата били издирвани, не можели да повикат помощ и поискали от две жени да повикат влекач.

Жените обаче се усъмнили в костюмираните господа и веднага уведомили полицията. Когато видели наближаващите униформени, Ричети и Флойд побегнали към гората.

Един от полицаите успял да застреля Ричети в гръб, но Флойд се измъквал от куршумите им. Наложило се да повикат снайперист, тъй като никой не успявал да спре крадеца.

Той успял да се добере до игралната зала на свой приятел, който му дал кола. Щом обаче отново се появил на пътя, бил засечен от полицаите. Започнали да летят куршуми, а Флойд отново тръгнал към гората.

Според официалните документи е бил застрелян от снайперист, след като самият той извадил оръжие.

Години след това обаче снайперистът, участвал в гонката – Честър Смит, казва, че събитията не са се разиграли точно така. Той уцелил Флойд два пъти в крака и го повалил.

Когато униформените го приближили, му задали няколко въпроса, а получили ругатни в отговор. Тогава агент Хърман Холис извадил пистолета си и го убил на място.

инфо: sanovnik.bg

Вижте още:

 

 

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.