Трагичната съдба на братята Колиър, които умират затрупани под тонове вехтории

3

Хоумър и Лангли Колиър били самотни братя, които живеели в апартамент в Харлем, Ню Йорк. Освен това, те били вехтошари, били параноични и изобретателни. В крайна сметка техните вехтории отнемат животите и на двамата братя, а смъртта им се превръща в обществен спектакъл.

Началото

Хоумър (1881 – 1947) и Лангли (1885 – 1947) били синове на гинеколога Хърман Колиър и неговата братовчедка – оперната певица Сузи Колиър. Макар че Колиър не били типичното „нормално“ семейство, момчетата получават добро образование. Хоумър завършва право, а Лангли става инженер и химик. По-късно семейството се премества в апартамента в Харлем, но през 1909 година родителите им се разделят и момчетата решават да останат с майка си в Харлем. До 1929 година и двамата им родители са починали като всичките им притежания са оставени на тях.

Нещата се развивали добре за братята. Лангли става пианист, а Хоумър практикува право. През 1933 година обаче Хоумър губи зрението си и Лангли напуска работа, за да се грижи за него.

Самота и параноя

Със започването на Голямата депресия и обедняването на страната, братята Колиър ставали все по-параноични. Усамотили се, започнали да излизат единствено през нощта, за да търсят храна и изключили телефона си. Децата започнали да замерват с камъни къщата на братята, разбивайки прозорците. Тогава Колиър поставили предпазни решетки върху тях . След като няколко пъти са правени опити да се нахлуе в дома им (заради слуховете, че крият огромно богатство), Лангли изгражда в дома им безброй пътечки, наподобяващи лабиринти, на които имало заложени капани.

С какво ги е изграждал?

С вещи… много вещи. Докато се изолирали от външния свят, братята станали вехтошари. Първоначално те започнали само с предметите, оставени им от техните родители, но по-късно прибирали всичко, което намерели по улиците. След като Хоумър губи зрението си, Лангли започнал да събира вестници и книги, предназначени за момента, в който брат му ще възстанови зрението си. В крайна сметка вещите заели цялото място в апартамента – от тавана до пода, така че Лангли започнал да оформя тунелите с капани сред вехториите.

Тъй като Хоумър не напускал дома им и зависел изцяло от брат си, Лангли бил този, който излизал, преминавайки през тунелите (обикновено пълзейки). По време на излизанията си извън апартамента, той умишлено се обличал по-лошо, за да не реши някой, че са богати и да бъде направен пореден опит да бъдат ограбени.

Самотна смърт

На 21.03.1947 полицията получава обаждане, в което се съобщава за миризма на разлагащо се тяло, идваща от дома на братята Колиър. Отзовалият се полицай бързо повикал подкрепление, защото никой не отговарял на позвъняването на вратата и нямало никакъв начин, по който да успее да влезе в затрупания апартамент. В крайна сметка на полицаите им се наложило да започнат да изкарват натрупаните вещи малко по малко, за да си осигурят достъп и да разследват ужасната миризма. Тази сцена предизвикала множество погледи от случайни минувачи, които знаели за чудатите братя. Всеки искал да надникне в дома им.

След многобройни часове в разкопаване на вехториите, Хоумър Колиър бил открит мъртъв. Той бил седнал на един стол и подпрял главата си на коленете. Лекарите установили, че причината за смъртта е глад. Но какво е станало с брат му Лангли, който се грижел за него?

Веднага плъзват слухове, че Лангли е оставил брат си да гладува до смърт, а в полицията пристигнала информация, че е бил забелязан на различни места в страната. Макар че тези улики са разследвани, те не довели до нищо. Било организирано погребение за Хоумър, но Лангли така и не се появил.

Разчистването на дома на братята продължило и в крайна сметка били извадени 120 тона вехтории. Изкарани са повече от 25 000 книги и тонове стари вестници. В крайна сметка загадката получава своя отговор. На 8.04.1947 тялото на Лангли е открито под купчина вестници. Според една от теориите той е носел храна на брат си, но преминавайки през тунелите е попаднал в един от собствените си капани, което предизвиква падане на купчината вестници, които го задушават до смърт. Хоумър е умрял от глад, очаквайки брат му да донесе храната.

Morkadis

Хоумър и Лангли Колиър са погребани до своите родители. Що се отнася до къщата – след изнасянето на всички вещи, се оказало, че е в ужасно състояние. Няколко стени били срутени, таванът пропускал вода и имало дебел слой мухъл навсякъде. В момента тя представлява малък парк, кръстен на братята Колиър. Намира се на ъгъла на Пето авеню и 128-а улица в Ню Йорк.

инфо: iskamdaznam.com

Вижте още:

Какво иска да ви каже съдбата с числата, които ви показва най-често

Знаците на съдбата, които ви подсказват, че ще ви се случи нещо много хубаво

3 октомври 1849 г. – Мистериозната съдба на Едгар Алън По

Трагичната съдба на Хелга Гьобелс – любимото дете на Хитлер

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.