Транзитен Марс в Телец

На 7 януари в 00:28ч Марс напуска дома си в Овен, за да премине в знак Телец (Венера), където ще остане около два месеца до 4 март. Готови ли сме да променим фокуса? Ще кажем сбогом на войната и стресовите вибрации и ще търсим по-рационални решения. 

Марс в Телец не е в добра позиция, планетата се намира в изгнание. Планетите в изгнание са тези, които са в знаци, където не се чувстват комфортно и където не изразяват своята енергия добре. Промяната от огъня към земята е съпроводена от промяна от кардинална към фиксирана енергия. Мирният знак на бика „забавя“ бойния адреналин.

Телецът е много упорит, издръжлив, материалистичен земен знак. Междувременно Марс е отговорен за активните действия, постигането на целите, „горивото“ на живота. Марс се счита за агресивна и травмираща планета, но всъщност играе важна положителна роля. Той дарява хората с жизнена енергия и способност да действат, без които не само не бихме могли да се развиваме, но дори да съществуваме.

Марс в Телец е истински маратонец. Забързаният ритъм започва да се забавя. Не бързо, но издръжливо и целенасочено действа. Марс в Телец се фокусира върху целите си, без значение колко време отнема. Той знае как да планира, отличен тактик и стратег. Действията му се подтикнати главно от материалистични желания, желание за комфорт и задоволяване на физическите нужди.

Марс в Телец представлява сблъсъка между сила и красота. Това е Марс на много художници и хедонисти, чувствени експерти в изкуството на почитание към богинята Венера.

По време на транзита на Марс в Телец всички хора стават по-практични и фокусирани върху материалните ресурси. Качеството на работата се подобрява, можем да работим по-усилено, по-дълго време, по-внимателно. Този период е подходящ за редовни, рутинни дейности, за всички видове занаяти и майсторство, разработване на полезни навици. Домакинска работа или градинарство (например, общо почистване, което изисква няколко дни планирана работа) ще бъде успешна.

Също така, този транзит е подходящ за стартиране на нови проекти. Най-вероятно те няма да станат супер успешни с едно мигване на окото, но стабилният напредък и надеждните доходи са гарантирани. И също така, това е добър момент за материални придобивки, които ще ви донесат комфорт, удобство и уют.

С положителният аспект на Марс с Венера на 9 януари, този транзит в дните около тази дата може да има благотворен ефект върху вашите отношения. Хората стават по-търпеливи и спокойни, това е чудесно време да прекарате вечери у дома с   вкусна храна, ароматни свещи, меки одеяла и други удобства, но не забравяйте: по-добре е да не се дават причини за ревност и не трябва да започвате да спорите за възгледите си. На 20 февруари обаче двете планети ще са в дисхармоничен аспект и нещата ще са точно на обратното.

С негативните аспекти на Марс с другите планети (на 9-ти с Меркурий; на 13-ти със Сатурн; на 20ти с Уран; на 23-ти с Юпитер), са възможни непредвидени загуби, неприятности, промишлени и битови травми. Така че, да държим под око настроението на планетите, и да използваме техните позиции в своя полза!

Транзитът на Марс благоприятства хората, родени със Слънце в Телец, защото им дава енергия, те са по-самоуверени и рискуват в това, което искат. Време е да започнат нова работа, проект, да се чувстват освежени и заредени с енергия, също така е възможно пристигането на нова любов или тласък на тяхната сексуалност.

Добре ще се отрази на водните и земните знаци.  Земята се допълва от водата, така че позицията на Марс в Телец помага да се активира и мотивира Рак и Риби; след това Дева и Козирог. Скорпион? – не, защото е в опозиция. Благоприятства и тези, които в наталната си карта имат Марс в Телец. На всеки две години прави възвръщане.

Марс в Телец иска от нас да култивираме търпение, да постоянстваме и да се борим разумно.  Една стара хинду-поговорка казва: „с търпение няма пречки“.

източник: novini.bg

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.