Тъмната история на жеста „заешки уши“

14

Знакът „заешки уши“ е класически начин да се пошегуваш с приятел, когато позирате за снимка. Историята на този жест обаче не е никак невинна, пише BBC.

Всъщност в Средновековието вдигането на показалеца и средния пръст зад главата на човек се е възприемало като имитиране на рога и се е използвало за подигравка към мъж, чиято жена му изневерява. Често на главите на тези мъже са слагали истински еленови рога.

В някои региони на Европа пък така са изобразявани магарешки уши, а да те нарекат „магаре“ е било смъртна обида.

Не се знае кой е бил първият човек, направил „заешки уши“ на снимка, но модата се разпространява през 50-те години на миналия век. В Италия например за него използват показалеца и малкия пръст и го наричат „рогата на дявола“, но употребата е същата.

Днес жестът е част и от селфи културата.

инфо: expert.bg

Вижте още:

Неочакваната връзка между селфито и себеоценката

Как една жена с години крие любовника си на тавана

Психотест без грешка. Какво виждате на снимката?

Какво говори профилната снимка за нас?

10 от най-опасните селфита

За още интересни новини харесайте страницата ни във Facebook  тук

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.