Усмихнете се! Днес е най-щастливият ден

щастие

Днес е най-щастливият ден в годината. Причината е, че на 20 март отбелязваме Международния ден на щастието.

Според ООН стремежът към щастие и благополучие е фундаментална цел на човечеството, а чувството стои в основата на човешките желания.Инициативата да се чества този ден идва от кралство Бутан. Това е страната, в която щастието в големи дози е по-важно от брутния вътрешен продукт на страната.

От 1972 година в Бутан дори е въведен показателят Брутно национално щастие, чрез който се изразява благополучието на населението.
Бутан не е единствената държава, в която се взема предвид емоционалното процъфтяване на хората.

От 2016 г. Обединените арабски емирства могат да се похвалят с държавен министър по щастието. В началото на миналата година пък индийският щат Мадхия Прадеш създаде департамент по щастието.

Скандинавските страни традиционно грабват призовите места по класациите за най-щастливите държави. Според доклада на ООН за щастието по света благополучието е най-голямо във Финландия, Норвегия и Дания.

Според видния американски есеист и мислител Ралф Уолдо Емерсън за всяка минута, в която си ядосан, губиш по 60 секунди щастие.

Затова просто се усмихнете!

инфо: novini.bg

Вижте още:

Как да стимулираме „хормоните на щастието“

Добрите дела наистина носят щастие

Малко хора знаят как правилно да поставят подковата на входната врата, за да им донесе щастие

10-те съвета за здраве и щастие от дъщерята на Петър Димков

За още интересни новини харесайте страницата ни във Facebook  тук

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.