Учени предупреждават за опасност от Деветата планета

6

Астрофизици заявиха, че Деветата планета, или така наречената Планета Х в Слънчевата система, може да е била причина за унищожаването на живота на нашата планета преди милиони години, но тя представлява заплаха и в бъдеще, пише Sun.

Според Даниел Уитмайер от университета на Луизиана движението на планетата в пояса на Капйер може да е станало причина за измирането на живота на Земята преди много години.

Ученият е изяснил също така, че загадъчната планета вече е изпратила поток комети към Земята. По думите му обектът се върти по орбита около Слънцето и сблъсквайки се с комети и астероиди в най-близката до Земята точка, ги изпраща към нашата планета.

През януари астрономи от Калифорнийския технологичен институт обявиха, че са открили доказателства за съществуването на гигантска студена планета в Слънчевата система, далеч зад орбитата на Плутон. Учените я нарекоха Планета Девет.

Поясът на Кайпер е област в Слънчевата система. Както и астероидният пояс, той се състои основно от малки тела, тоест материал, останал след формирането на Слънчевата система. Този участък е открит през 1992 година, допълва РИА Новости.

инфо: actualno.com

Вижте още: 

КАКВО Е НИБИРУ И ЩЕ СЕ СБЛЪСКА ЛИ СЪС ЗЕМЯТА?

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.