Хората повече искат да се откажат от Facebook, отколкото от цигарите

фейсбук

Повече хора искат да напуснат социалните медии, отколкото да спрат цигарите през 2017 г., показа проучване на сайта за услуги Bidvine.com, пише в. „Дейли мирър“.

Над 1500 човека бяха попитани за плановете им за новата година. Един на всеки десет от тях отговори, че иска да напусне социалните мрежи, в сравнение със само 8 %, които искат да откажат пушенето.

„Новите изследвания показват, че прекаленото използване на социалните медии може да бъде вредно за здравето“, каза изпълнителният директор Сохраб Джаханбани.

„Интересно е, че хората започват да обръщат внимание на негативното въздействие, което социалните медии може да окажат върху живота им и планират да откажат този модерен навик през 2017 г.“, допълни той. Facebook призна поражението си, след като не успя да спре потребителите си да използват фалшиви имена.

Използването на социални медии повишава риска от депресия сред младите хора, според проучване на Центъра за изследване на медиите, технологиите и здравето в университета в Питсбърг, публикувано миналия месец. Учените откриха, че хората, които използват навсякъде седем до 10 платформи на социални медии, са три пъти по-склонни към депресии или тревожност от тези, които ползват не повече от две.

Хората, родени след 1984 г., получават такова признание в социалните медии, че може да страдат от липса на самочувствие в истинския живот. Ограничаването на времето, което човек прекарва в социалните медии, би могло да окаже позитивен ефект върху психическото му здраве.

Друго проучване на Bidvine разкри, че 2 % от хората очакват да се разведат тази година.

инфо: БТА

Вижте още:

 

 

 

 

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.