14 странни неща, които ще откриете единствено в Китай

2

Призрачни градове. Бързо развиващият се пазар за недвижими имоти в Китай доведе до появата на призрачни градове и молове в цялата страна.

Китайците не спират да ниизненадват! При тях винаги може да се натъкнете на неща, които не съществуват в никое други кътче на земята.

И този списък, подбран от BrightSide, го доказва. В него откриваме причудливости, за които повечето от нас дори не са и чували.

Във „Уол-Март“ се продават цели акули и крокодили

Въпреки че хората ядат само определени части от тези животни, няколко китайски магазина са забелязани да ги продават цели. При това с отворени усти.

3

Дори когато се разхождат по улиците, китайците често избират да останат по пижама.

Полицейските кучета са сменени с гъски

В някой райони на страната полицията използва гъските като алтернатива на кучетата. Според пазителите на реда птиците разполагат с нужното отлично виждане и агресивно поведение.

Живи раци, продавани във вендинг машини

В метростанциите на някои китайски градове има вендинг машини, които продават живи раци в пластмасови кутии, държани при постоянна температура от 5 градуса.

4

Това е обект на ЮНЕСКО, един от обявените за световно наследство, с масивни каменни образувания, датирани на 270 милиона години.

Проблеми със задръстванията

Попаднали сте в задръстване? Винаги можете да се обадите на специална услуга, която ще ви прати двама души. Единият от тях ще се погрижи за вашата кола, а другият – ще ви отведе на мотор.

Teabucks: копие на Starbucks

Teabucks е китайска верига от чайове, създадена в образа на американския Starbucks. Те предлагат различни видове топли и студени чайове.

5
Morkadis

Въпреки че жени, които служат в армията, са нормално нещо за много страни, китайската армия е прословута с красотата на жените, носещи униформа.

За да предотвратят самоубийствата на служителите, компаниите опасват с мрежи около сградите си

Случва се някои фирми да инсталират защитни мрежи покрай общежитията на служителите, за да предотвратят опитите за самоубийство.

Фантомни сватби

Някои хора крадат и продават трупове за хиляди долари на семейства, които организират бракове за своите мъртви неомъжени млади роднини.

Консервиран въздух

Не е тайна, че въздухът в Китай е доста мръсен. Поради високите нива на смог в цялата страна, китайските магазини продават бутилки свеж въздух. При това в няколко различни вкуса!

Ферми за хлебарки

Знаете ли, че тези насекоми се отглеждат и се използват в китайската медицина? Това е процъфтяващ бизнес, доказан като чудесна инвестиция, от която могат да се изкарат доста пари.

Жители, отказали да се преместят заради ново строителство

„Къщите на нокти“ са домовете на жителите, които отказват да се преместят от своето място, така че строителните работници са принудени да оставят сградите недокоснати, като ги заобикалят.

инфо: obekti.bg

Вижте още:

Странни конспиративни теории, свързани със световните знаменитости

10 странни мита, които се оказаха истина

10 от най-странните неща, откривани в стомасите на акули

15 поразителни забрани и ограничения в Северна Корея

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.