4 квинтилиона извънземни апарата летят из Слънчевата система

pixabay.com

Според Ави Льоб космическият телескоп Webb ще може да определи кой обект е „местен“ и кой не е
Известният ловец на извънземни Ави Льоб представи новото си изследване върху възможностите за съществуване на извънземни цивилизации. Изглежда като поредната му невероятна теория, но той твърди, че може да я подкрепи с факти.

Астрономът от Харвардския университет, който е известен със своите теории за съществуването на извънземен живот, в новото си изследване твърди, че е възможно да бъдат открити 4 квинтилиона извънземни космически кораба в Слънчевата система. Това изследване продължава темата за мистериозния междузвезден обект Oumuamua, който посети Слънчевата система преди 5 години. Дали този странен обект с форма на пура е извънземен космически кораб? Учените все още спорят по този въпрос, пише Futurism.

Ави Льоб е един от малкото учени, които продължават да твърдят, че „Оумуамуа не просто идва от друга звездна система, но може би е извънземен космически кораб. Сега астрономът задава друг въпрос: колко такива обекти от други звездни системи може да се реят из Слънчевата система и нейните околности? Според новото му изследване е възможно те да са около 4 000 000 000 000 000 000 – 4 квинтилиона. И всеки от тях може да е с изкуствен произход, тоест да бъде създаден от представители на извънземен разум. Според Льоб откриването на такива обекти е изключително трудно. Той вярва, че 4 квинтилиона обекта не са непременно извънземни космически кораби или средства за придвижване. Това може да са фрагменти от такива обекти или фрагменти от някакви непознати за нас извънземни технологии. Просто още не са открити.

„Колко междузвездни обекта вече са открити днес? Знаем само за четири от тях: Oumuamua, метеоритите CNEOS 2014-01-08 и CNEOS 2017-03-09, и кометата на Борисов. Стъпвайки за отправна точка върху индикаторите за тяхното откриване с помощта на конвенционални математически изчисления, можете да разберете приблизителния брой междузвездни обекти в близост до Слънцето“, твърди ученият.

При изчислението на броя на потенциалните междузвездни обекти, Льоб получава два резултата наведнъж.

Едната цифра се отнася до онези обекти, които летят в Слънчевата система и нейните околности и е малко вероятно да бъдат открити с помощта на съществуващите технологии. Има около 40 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 такива обекта или 40 децилиона, изчислява Льоб.

Но другата цифра – 4 квинтилиона, се отнася за обекти, които могат да летят близо до Слънцето и астрономите имат шанс да ги открият. И най-вероятно става дума за извънземни космически кораби, е мнението на астронома. Що се отнася до размера им, те определено са по-малки от известния Oumuamua, чиято дължина е около 200 метра. Най-вероятно те са не повече от 1 метър в диаметър и може просто да са скали, „долетели“ от пространствата извън Слънчевата система. Но Льоб вярва, че тези обекти, поне много от тях, може да са извънземни средства за придвижване.

Ако тези обекти са толкова трудни за откриване, как ще бъдат намерени? Льоб се надява, че космическият телескоп Webb ще може да определи кой обект е с „местен произход“ и кой е долетял в Слънчевата система от другаде. Дори да е много малък.

Според Льоб, телескопът в обсерваторията Вера Рубин, която ще започне работа през 2023 г. в Чили, ще може да различи малки характеристики на повърхността на такива обекти, така че да може да се каже, че това не е астероид, а извънземна технология.

източник: spisanie8.bg

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.