42 777 разумни цивилизации в Млечния път?

Според китайски учени до 2 хил. години може и да получим вест поне от една

Астрономите Уен Джи Сонг и Хи Гао от Пекинския университет излязоха с нова научна публикация, от която става ясна хипотезата им, че в Млечния път може да съществуват 42 777 разумни извънземни цивилизации и една от тях може да ни изпрати вест в един прекрасен момент през следващите 2 хиляди години, пише Forbes. Новото изследване може би ще даде отговор на парадокса на Ферми – противоречието между голямата вероятност за съществуване на извънземни цивилизации и липсата на доказателства за контакт с такива цивилизации.

В статията си китайските учени предлагат теоретични изчисления, които показват, че в Млечния път могат да съществуват 42 777 разумни цивилизации. Но това не означава, че всички те са достигнали необходимото ниво на технологично развитие, за да ни изпратят послание или пък да пътуват между звездите. Според Джи Сонг и Гао ако все още не сме получили сигнал от извънземни, значи те не са достигнали необходимото ниво на развитие или тази цивилизация вече е загинала.

От тези над 42 000 цивилизации, за които пишат китайските учени (те допускат възможността за статистическа грешка) само 0,1% вероятно са достатъчно напреднали, за да осъществят контакт с космическите си съседи. Авторите на новото изследване смятат, че човечеството ще може да получи сигнал от извънземен разум в рамките на следващите 2 хиляди години. Тоест поне едно послание от една цивилизация.

0,1% е оптимистичната прогноза за потенциално напреднали цивилизации в нашата галактика. Песимистичната е 0,01%. В този случай хората ще трябва да чакат вести от извънземни около 400 хиляди години.

Досега единственото съобщение, което учените смятат, че идва от извънземни, е сигналът „Уау“ (WOW!), който е записан от астрономите през далечната 1977 година. Радиосигналът с продължителност само 72 секунди никога повече не се повторил. Оттогава насам учените изписаха стотици страници научни трудове с предположения и може би достигнаха до някакъв отговор. Според тях източникът на сигнала е от планета, която обикаля около много подобна на Слънцето звезда, наречена 2MASS 19281982-2640123 – на 1800 светлинни години от Земята.

източник: spisanie8.bg

Вижте още:

Снимка с портал на Марс взриви социалните мрежи

Армстронг: Дадено ни беше да разберем, че Луната е заета

Плеядианците: Древната раса, която бди над човечеството

Проф. Съселов: Съществуват извънземни, но не малки зелени човечета, а…

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.