7 загадъчни и неизвестни на науката световни аномалии

pixabay.com

В живота ни съществуват многозагадъчни и неизвестни на науката и хората феномени

В Китай има река с водопад, който не замръзва през зимата дори при минус 30 градуса по Целзий. Затова пък в средата на лятото потокът по необясними причини започва да застива.

Долината на падащите птици се намира в планините в индийския щат Асама. Всеки август посред нощ от небето започват да падат птици. При това те са в безпомощно състояние и дори не се опитват да излетят, когато ги вземеш в ръка.

Вулеми е доисторическо растение, а самият факт на съществуването му дълго време е държавна тайна на Австралия. Това е бор, чиято възраст се определя на около 150 милиона години.

Изследвайки формата и размерите на Северния ледовит океан и Антарктида, учените с удивление откриват, че контурите им са практически идентични. Направено е предположението, че в резултат на падане на метеорит материкът Антарктида се е озовал от другата страна на планетата. Тази фантастична хипотеза днес има множество привърженици.

Спорите на Кано са оживели микроорганизми, които открива в парче кехлибар микробиологът Раул Кано. Удивителното е, че те са попаднали в смолата преди 25 милиона години.

Недалеч от Рим има иридиева аномалия. Съдържанието на иридий там превишава 300 пъти нормата. Слоят е на дълбочина, съответстваща на геологическата граница между мезозоя и кайнозоя -времето, когато измират динозаврите. Подобни аномалии са открити в Дания, Испания и по крайбрежието на Каспийско море. Възможно е това да е следа от падане на метеорит,

,Дросолидес“ в превод от гръцки означава „капчици влага”. Така се нарича явление, което редовно се наблюдава на крайбрежието на остров Крит в средата на лятото, обикновено в сутрешните часове, когато във въздуха се кондензират капчици мъгла. Много очевидци описват как пред очите им над морето край замъка „Франк Кастело“ се появява сцена от огромна битка. Чуват са викове и звън на оръжия. Миражът бавно се движи към морето и изчезва в стените на замъка. Според историците на това място преди около 150 години се е разиграла битка между гърци и турци. Нейното изображение, заблудено във времето, се наблюдава от брега край замъка „Франк Кастело”…

източник: popantofi.com

Вижте още:

8 загадъчни аномалии

Неуместни артефакти: загадъчните сфери на 2,8 млрд. години

Най-често срещаните и загадъчни обекти във Вселената

Най-загадъчните древни градове

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.