Древна гробница поднесе удивителна находка, свързана с Исус Христос

иконаУчени от Университета на Барселона изненадващо откриха най-старото изображение на Исус Христос по време на археологически разкопки в древноегипетския град Оксирингх

Те са натъкват на гробница, върху една от стените на която има изображение на млад мъж с къдрава коса, даващ благословия, датиращо от VI – VIII в., за което се предполага, че е на Иисус Христос. В гробницата освен това са открити различни каменоделски инструменти, мастилница, моливи и писалка, а така също и няколко римски мумии.

Към момента археолозите все още не могат да кажат на кого по точно принадлежи намерената гробница, но по първоначални данни в нея е погребан 17-годишен писател, живял през коптския период.


Около изображението, за което се предполага, че е най-старото такова на Исус Христос, има изписани текстове, които специалистите в момента превеждат. Има освен това и рисунки на растения, датиращи също от коптския период.

Самото помещение, в което е открито изображението на Иисус Христос и многобройните артефакти, е с размери 8х8 метра, а дълбочината му е 4 метра. До самата гробница има и някаква друга структура, свързана с нея, за която учените предполагат, че може да се окаже храм на бог Серапис.

Древният египетски град Оксирингх е известен главно с големия брой папируси, намерени там. Това обаче е първият случай, когато археолозите успяват да открият и инструменти за писане.

Вижте още: 

Мистериозна икона във видинска църква – Исус, изобразен в космически кораб

инфо: http://www.chudesa.net/

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

 

2 коментара
  1. Анонимен 10 години ago
  2. lili 10 години ago

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.