Потресаващият метеорит Фукан


Предполага се, че възрастта на метеорита Фукан е  около 4,5 милиарда години – толкова стар, колкото самата Земя. Метеоритът е намерен близо до китайски град със същото име през 2000 година.

Този тип метеорит , осеян със златисти кристали от оливин в железно-никелова основа, се нарича паласит .

Това е най-красивият извънземен камък, който хората някога са виждали. Фукан е намерен от пътешественик.

Човекът често спирал да си почине около тази гигантска скала, и  се чудел какъв вид е този метал с кристали. В крайна сметка  той взел чук и длето, откъртил няколко парчета и ги изпратил в Съединените щати , за да потвърдят учените, че това е метеорит.

Първоначално метеоритът е бил с тегло над един тон , но камъкът бил толкова красив, че всеки искал парче от него. Оттогава е  разделен на стотици малки парчета, които били продадени на търг и са се разпространили по целия свят.

Вижте още: 

Откриха следи от биологична активност върху марсиански метеорит

 

инфо: http://30dumi.eu/

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.