Руски учени смятат да клонират мамут

мамутЯкутски учени изследват трупа на мамут, живял преди 43 хиляди години, който е бил намерен от тях при разкопки преди две години. След като изследвали тъмно-кафеникавата течност, извлечена от трупа на мамута, те изяснили, че тя не се е образувала там след смъртта, а наистина е хемолизирана кръв, в която се съдържат ядра на левкоцити и хемоглобин, отбелязва завеждащата учебно-научната клинично-диагностична лаборатория на Медицинската клиника на Североизточния федерален университет Виктория Егорова.

Участвалият в изследванията вицепрезидент на Асоциацията на медицинските антрополози на Русия Радик Хайруллин пък заявил, че мамутът може дори да бъде клониран. Е, на това заявление останалите учени реагират скептично. Дори в случай на успех (вероятността за какъвто е доста малка) точно копие на животно, живяло преди 43 хиляди години, едва ли би могло да се получи, тъй като клетките на мамута ще се наложи да се кръстосват с обикновена слоница. Изследванията продължават, предава руското издание „Российская газета“.

Вижте още:

Учени откриха добре запазен мамут

инфо: http://znanie.eu/

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.