Август 2020-а – най-горещият месец в Северното полукълбо, откакто се води статистика

pixabay.com

Американската Национална администрация по атмосферата и океаните води статистика за световния климат от 1880-а насам. На фона на всички 141 глобални средни стойности, които са били отчетени, август 2020-а се нарежда на второ място, откакто се води статистика за температурата над земята и океаните.

В скорошен доклад администрацията съобщи, че тазгодишният август е бил и най-горещият в Северното полукълбо въобще.

Средните температури са били с 1.19 градуса по Целзий над нормата (за справка – при предишния рекорд от 2016-а се наблюдаваше увеличение от 0.03 градуса.

Изследователите от Национална администрация по атмосферата и океаните се опасяват, че 2020-а е на път да се превърне в една от петте най-горещи години, отчитани някога.

източник: obekti.bg

Вижте още:

От какво най-често умират хората? (статистика)

Епидемиите в историята винаги са били свързани с големите климатични промени

Дървесните пръстени разкриват аномални промени в климата

Топенето на ледовете може да събуди вируси на древни екосистеми

Подкрепете Световни Загадки!

Ако харесвате Световни Загадки и искате сайтът да продължи да съществува, подкрепете ни с дарение.

Световни Загадки е проект, който поддържаме с огромно желание и ентусиазъм, но и с много труд. Сайтът е безплатен за своите читатели и се издържа от реклама, което не винаги е достатъчно. Ако искате да сте сигурни, че и в бъдеще всички ще могат да имат достъп до информацията на сайта, можете да направите еднократно или месечно дарение с бутона [Donate] по-долу. Благодарим Ви!

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.