От какво най-често умират хората? (статистика)

блаблаМръсният въздух в големите градове влияе върху продължителността на живота много повече, отколкото последствията от бомбардировките над Хирошима и Нагасаки и аварията в АЕЦ Чернобил.

Според експертите запалените пушачи живеят с 10 години по-малко от непушачите.

Хората с наднормено тегло се лишават от 4 на всеки 10 години живот.

Пасивните пушачи също са застрашени – рискът от сърдечно-съдови заболяване е с 1,7 % по-голям.

Учените от Кралската комисия са стигнали до заключението, че заради влошените екологични условия, във Великобритания умират по 24 000 души на година. Рискът за англичаните скача значително, ако се преселят в замърсения Лондон.

Ето я и статистиката за най-опасните занимания, които причиняват смъртта на 5 от 100 000 души: шофирането на автомобил, мотор и колоезденето.

Според думите на Джим Смит, който е сътрудник към Центъра по екология и хидрология в Англия, хората живеещи в близост до Чернобил, са изложени на риск от преждевременна смърт в пъти по-малко, от пасивните пушачи и хората с наднормено тегло.

Според данните животът на живеещите в радиус 1,5 км от центъра на ядрения взрив, е станал по-къс средно с 2,6 години.

Един от най-пагубните пороци е тютюнопушенето, казват специалистите. Хората, които изпушат по 10 цигари дневно, поемат риск 1 към 200 да умрат в рамките на близката една година.

Загиналите от самолетни катастрофи са най-голяма радкост – 1 на 12 милиона.

Взривната вълна, предизвикана от атомните бомби е станала причина за смъртта на около 210 000 души. Хората, които са оцелели, са били подложени на втора смъртна опасност – радиоактивното облъчване.

В черния списък на бавните отрови за хората попадат животинските продукти и алкохола.

Прекомерната употреба на спиртни напитки уврежда непоправимо черния дроб.

Въпреки, че не се ангажираме да опровергаваме горните статистики, сме на мнение, че човек трябва на първо място да вярва на вътрешното си усещане за света, да мисли самостоятелно и да не се доверява сляпо на изследвания и „официални“ данни. Ще цитираме великият Марк Твен: „На света има три вида лъжа – лъжа, нагла лъжа и статистика“. 

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

 Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.