Астрологът Гал Сасон: ще излезем от това по-силни и по-добри

Отдъхваме след 4-и юли, историята превключва на друга предавка

Този текст е публикуван на страницата на AstroDoza във фейсбук. Представяме я на читателите на Списание Осем заради прелюбопитните аналогии, свързани със събития, факти и места. Както и заради позитивизма на тълкуването на произходящите процеси в момента, на уроците, през които минава човечеството днес.

Честита първа пролет, честит световен ден на щастието, честита астрологическа нова година!
Да, днес празнуваме всичко това. И не го казвам иронично.
Вече 8-и ден се събуждаме с един и същи сън или кошмар, за да разберем, че не е сън, а реалност. Мием си ръцете, стоим си вкъщи, работим от вкъщи и очакваме от вкъщи. Какво да очакваме?

За да направя деня ви малко по-спокоен и изпълнен с повече надежда в това очакване, споделям видео на Gahl Sasson – един от любимите ми астролози. Проникновените му инсайти за връзката между астрологическите събития и случващото се на Земята, която е и нашият свят, носят глътка оптимизъм за това, което ни предстои. Ето и резюме от неговия нюзлетър на български:

„Най-вероятно в момента се намирате вкъщи, сякаш под домашен арест, възпрепятствани от невидим паразит – вирус – нищо повече от малко парченце биологична информация, която иронично носи името „Корона“. Този крал на вирусите успя за няколко седмици да подчини на колене пазара, лидерите на империи, да причини толкова много страх, болка, смърт и ужас.

В кабала, както в будизма и хиндуизма, короната се свързва с Божията воля. Чисто символично може да приемем, че Господ е и този вирус. Моментът е изключително труден за всеки като личност, а и на глобално ниво, но аз чувствам, че щом веднъж приключим с този период на социално дистанциране, ще бъдем по-силни и по-добри от преди.
Вирусът вече ни принуди да се приберем по домовете си, да се свържем отново със семействата си – нашето свещено място. Много от нас, живеещи в забързания градски живот, сме забравили свещения смисъл на дома и семейството. Тези аспекти се управляват от зодиакалния знак Рак, а за първи път миналата година Северният лунен възел влезе точно в този знак.

Когато Северният лунен възел преминава през знак, той принуждава човечеството да научи уроците на този зодиакален архетип. Това означава, че сега сме принудени да научим уроците на зодия Рак: семейство, родителство, дом, училище, състрадание, предпазване, подсигуряване.

Северният възел ще премине в следващия зодиакален знак – Близнаци през май-юни-юли и ще остане там до края на 2021 г. Близнаците се свързват с въздух, бизнес, комуникации и връзки. Бих си представил, че до тогава социалното дистанциране (така присъщо на Рак) ще се замени с по-социалната натура на Близнаци.

В новините чуваме за срива на компаниите за въздушен превоз. Казват, че се нуждаят от 50 билиона, което е три пъти повече от това, от което имаха нужда след атентатите на 11 септември.

Всеки път, щом някой спомене думата цикъл, аз наострям уши. За мен това е знак, че астрологията или звездният часовник работи. Наистина, последният път, в който Северният възел беше в зодия Рак, беше през 2001 г., по време на атентатите на кулите близнаци. Това беше последният път, в който бяхме помолени да си „стоим вкъщи“. Сега атаката е навсякъде и засяга всички.

Замислете се какво предлагат големите корпорации, компании и правителства – „работете си от вкъщи“. Вече десетилетия, хората и особено майките умоляваха шефовете си да им позволят да работят от вкъщи, за да са по-близо до децата си (майчинството и родителството се свързват със зодия Рак).

Аз вярвам, че едно от добрите неща, които ще последват от този период, е, че работодателите ще са много по-отворени и доверчиви към хора, работещи от дома си.

Зодия Рак се свързва с изградените навици, а сега всички преживяваме разбиване на тези навици и необходимост да открием нови. Фитнесите са затворени, йога центровете са затворени, кафенетата, магазините, баровете, ресторантите, празненствата – всичко това в момента го няма.

По много начини може да приемем това като детокс, като прочистване, като възможност да погледнем на нещата по различен начин. Ракът е утробата и ние сме привикани обратно в пашкула. В Таро, Рак е картата „колесница“, езотеричен символ за медитация не само в Кабала, но също и в Махабхарта.

Morkadis

Така както всички ние сме медитирали в продължение на 9 месеца, докато сме били в утробите на майките си (затворени там, така както сме и сега), аз смятам че Северният възел иска от нас да въведем в живота си някаква форма на медитация като рутина.

Други важни планетни цикли, които се случват в момента:

Тази неделя, 22 март, Сатурн преминава в зодия Водолей. Последният път, когато Сатурн беше в този знак (1991/1992), ЦЕРН представи световната мрежа – World Wide Web, а през 1992 г. първите аудио и видео файлове преминаха през интернет подобно на популярната фраза, която днес всички използваме „сърфирам в интернет“. Днес имаме възможността да работим от домовете си, благодарение на даровете, получени при последния престой на Сатурн във Водолей – знакът на иновациите, човечността, технологиите и електромагнитните вълни.

Северният възел също определя знаците, в които ще се случват затъмненията. През 2019-а и 2020-а (до началото на юли), затъмненията ще се случват в Рак и Козирог. Затъмненията като астрологични събития, увеличават и усилват всичко, което се случва по това време. Вирусът беше открит и кръстен на 7 януари. Това се случи три дни преди лунното затъмнение в Рак и пет дни преди съвпада на Сатурн (трудните уроци) и Плутон (смъртта) – цикъл, който се случва на всеки 38 години. При последния съвпад на тези две планети беше открит вируса на СПИН.

Ето че вече чуваме първите новини, свързани с лечението на инфекцията от коронавирус. Веднъж щом затъмненията престанат да се случват в Рак и Козирог и преминат в Близнаци и Стрелец (след 4-и юли), историята ще превключи на друга предавка и вероятно вече ще сме свободни. Първото лунно затъмнение в Близнаци ще бъде на 29-30 ноември тази година.

Очаквайте успокоение и отдъхване през юни-юли. Ще получим това благодарение на правилните си избори сега – индивидуални и глобални.

Останете си вкъщи, бъдете здрави и честито пролетно равноденствие. 20 Март е и астрологическата нова година, така че честита Нова година и нека настоящите ви новогодишни решения бъдат свързани с излекуването на човечеството и нашата планета…
С любов,
Гал“

Във видеото, Гал допълнително говори за царския съвпад на Юпитер и Сатурн през декември тази година. Да, може да е в края на годината, може да е след всичките ретроградни Венера, Меркурий и Марс, които ще преминат, но е изключително позитивно събитие. Започва нова ера, в която царският съвпад – астрологично събитие, случващо се на всеки 20 години – започва да се случва във въздушни знаци. В последния век се е случвал само в елемента земя. Въздушният елемент носи повече висш разум, технологично развитие, свобода на отношенията, приемане, свързване по нов начин, израстване… Неслучайно казваме, че влизаме в ерата на Водолея…

инфо: spisanie8.bg

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.