Есенното равноденствие: времето на завръщане към себе си

Астрономическото начало на есента започва в деня на есенното равноденствие. Това е денят, в който денят и нощта са абсолютно еднакви, а именно 12 часа. Есенното равноденствие тази година настъпва на 23 септември, с влизане на Слънцето в знак Везни. Същевременно това е времето, в което трябва да си направим равносметка дали сме посяли плодоносни семена през годината и дали сме ги подхранили достатъчно. Сега пожънваме плодовете на нашите творения, виждаме дали те могат да бъдат използвани като резерв за бъдещето.

Всичко, което все още е малко крехко, трябва да се провери дали има достатъчно съдържание, за да оцелее през зимата. Когато разглеждаме резултатите от тази година в кариерата, взаимоотношенията, приятелствата и духовното развитие, можем да научим какво може да доведе до по-нататъшен растеж или къде трябва да коригираме нещо през следващата година. Става дума за реалистично планиране за зимата и бъдещето, както и за привеждане на вътрешните нужди в хармония с външната реалност.

Настъпва времето на Везните, които ни подтикват да направим равносметка и да установим хармония и баланс. Това е точката, която ни напомня, че след изобилието отвън сега започва обръщането към вътрешността, отдръпването във вътрешния свят.

Настъпват промени не само в природата, но и в човешкия организъм и психика – промени в настроението, умора, депресивни състояния, нарушения на съня, променен апетит, липса на енергия. Една от причините за тези симптоми е промяната в светлината през сезоните, която влияе на нашия биологичен ежедневен ритъм и нашия метаболизъм на серотонин-мелатонин. Сега има достатъчно научни изследвания в тази област, които се занимават с тези влияния.

Природата се оттегля, първите растения изсъхват и умират. Гъбите никнат от земята. Първите овощни дръвчета окапват листата си, а зеленината на другите дървета се обагря в най-красивите есенни цветове.
Вероятно повечето от вас знаят древногръцкият мит за Деметра, богинята на плодородието и растителността и за болезненото търсене на изгубената ѝ дъщеря Персефона.

Според легендата Персефона е била отвлечена от Хадес, богът на подземния свят. Заради болката Деметра изсмуква цялата енергия от цъфтящите растения и дървета, така че те изсъхват и цялата природа умира. Докато не се стига до сключване на споразумение, според което Персефона трябва да живее половин година на земята и половин година в подземния свят.

С Персефона животът се завръща на земята едва през пролетта след дълъг период на суша и безплодие. Като богиня на подземния свят, тя символизира семето, което лежи в латентно състояние под земята, докато не се събуди за нов живот през пролетта.

Посрещнете есенното равноденствие както при новолуние. Изчистете дома си, запалете свещ, прекадете пространството, направете медитация, напишете си списък с желания. Ритуал по пречистване и привличане позитивни енергии. Тамянът от шипка привлича положителни енергии в къщата и към хората, които го палят. Умът ни става много лек и можем да се посветим на живота си и да почувстваме радостта от живота директно. Утешава сърцата ни и дава на духа ни огромна сила.

В по-ранни времена шипките са били използвани за любовен тамян, когато човек не може да се отдаде на чувствата си. Този тамян прави човек чувствителен към неговите чувства и желания. Връща увереността в своята сексуалност. Така се опушвало за привличане на любов. 

източник: novini.bg

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.