Британската метеорологична служба огласи глобалната си прогноза за 2017-а. Какво се задава?

земята

Температурите през 2017 г. ще са малко по-ниски в сравнение с тази година, но все пак ще останат сравнително високи на обща база, съобщиха Ройтерс и БТА, позовавайки се на прогноза на Британската метеорологична служба.

„Следващата година няма да е с рекордни температури, но все пак ще е доста топла“ – каза проф. Адам Склейф.

Намаляването на температурите ще се дължи на това, че феноменът Ел Ниньо приключи.
Въпреки това 2017 г. вероятно ще е третата най-топла от средата на 19-и век, когато започва воденето на статистика. Преди нея са само 2016 г. и 2015 г.

Средните глобални температури през 2017 г. се очаква да са с 0,75 градуса Целзий над средните за периода 1961 г. – 1990 г., които са 14 градуса.

Тази година засега е с 0,86 градуса Целзий над средното. Това съответства на направената прогноза.
Сред признаците на затоплянето са рекордно ниските нива на плаващия лед в Северния ледовит океан и Антарктика.

Световната метеорологична организация обяви, че 2016 г. е на път да стане най-топлата, откакто се води статистика и така да изпревари досегашния рекордьор 2015 г. Данните за ноември потвърждават направените прогнози.

инфо: blitz.bg

Вижте още:

 

 

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

 

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.