Брутални разкрития за детството на Уинстън Чърчил ще ви оставят без думи

чърчил

Уинстън Чърчил е сред най-великите европейски политици, но зад несломимия му дух, благодарение на който печели Втората световна война, се крие едно мрачно детство, изпълнено с насилие.

Известният британски автор и политик лорд Майкъл Добс е изследвал детството на Чърчил и е разкрил нещо ужасяващо. Като дете е бил изнасилен и всекидневно подлаган на физически тормоз.

Чърчил не просто е имал трудно детство, той е имал непоносимо детство. Бил е малтретиран и изнасилен от един от своите възпитатели, пише авторът на Къща от карти.

Според неговото изследване един от най-влиятелните хора за миналия век е преживял най-големият кошмар за всеки човек, докато е учил в пансиона Свети Джордж.

Бил е само на 8 години, когато е брутално пребит от директора. Вероятно и същият възпитател го е изнасилил.

Възпитателните методи в Свети Джордж били жестоки дори и за викторианските стандарти. За кражбата на малко количество захар, Чърчил бил съблечен чисто гол и пребит на двора.

Но тъй като британският премиер бил с борбен характер още от малък, след побоя се вмъкнал в кабинета на директора и откраднал шапката му за официални случаи. Успял да избяга в близката гора и я разкъсал на парчета.

Подобна реакция от 8-годишно момче показва характер на един бъдещ лидер, твърди Майкъл Добс, според който нуждата от справедливост на Чърчил може да се обясни именно от преживяното в пансиона.

В Свети Джордж той остава в периода 1882-1884 година. Самият държавник никога не е криел, че е тормозен в това училище, а в автобиографичната си книга споделя, че редовно го пребивали.

инфо: sanovnik.bg

Вижте още:

Как наказват изнасилвачите в различните страни

Каква е тъмната страна на приказките на Братя Грим

Писател направи потресаващи разкрития за един от най-зловещите експерименти в психологията

Леополд II – една история за кралско потекло, жестокост и осакатяване

За още интересни новини харесайте страницата ни във Facebook  тук

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.