Вашите думи могат да предскажат бъдещото ви умствено здраве

Може ли начинът, по който говорите и пишете днес, да предскаже бъдещото състояние на ума ви и дори възникването на психоза?

В това забележително видео невроученият Мариано Сигман разсъждава върху Древна Гърция и произхода на интроспекцията, за да разберем как нашите думи загатват за вътрешния ни свят. Той представя подробно алгоритъм, основан на семантични карти, който може да предскаже развиването на шизофрения.

„В бъдеще може би ще станем свидетели на една много различна форма на умствено здраве“ – казва Сигман, „която се основава на обективен, количествен и автоматизиран анализ на думите, които пишем и изричаме.“

Налични са субтитри на български.

инфо: obekti.bg

Вижте още:

Зрителна измама разкрива дали страдате от шизофрения

Ако отговорите правилно на тези 3 въпроса, сте или гений, или шизофреник

Езикът, който говорите, променя възприятията ви за време – буквално

Само след една безсънна нощ се появяват симптоми на шизофрения

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

 

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.