Венера квадратура Плутон – „всичко или нищо“

pixabay.com

На 6 септември Венера ще е в квадратура с Плутон.

Този напрегнат аспект, в най-добрия си вид, показва интензивни емоционални преживявания във взаимоотношенията. Ще се отрази не на всички, а най-вече на тези, при които има подобен дисхармоничен аспект в наталната си карта. Същото значение има и когато Плутон транзитира към Венера в личния хороскоп. Тогава влиянието е най-силно изразено. Да видим какво ни дава един такъв сблъсък между двете планети. 

Хората извеждат най-доброто и най-лошото в нас. Страстите излизат на повърхността лесно. Крайностите са нормални сега. Взаимодействията с други хора са по-трудни в дните на влияние на транзита. Действията ни могат да бъдат по-насилнически, отколкото сме възнамерявали и ще изпитаме по-голяма съпротива, тъй като другите отвръщат на опита ни да ги контролираме. Може също така ние да бъдем обект на чуждо желание да ни контролират. Важно е да избягвате манипулативно поведение, за да получите това, което искате, тъй като това само ще предизвика неудобство и енергийни борби.

Венера и Плутон заедно определят мощни любовни преживявания, които ни обгръщат и преобразят. Поне временно. Но има и трудна страна на този транзит: може да се окаже, че осъзнаваме, че има нещо променено в любовната ни връзка, към която трябва да се адаптираме. Сама по себе си промяната не е голямо зло; но ние търсим стабилност и транзита ни я отрича. Естествената тенденция е да се вкопчим в любимия си човек, за да получим чувство за сигурност; но това е контрапродуктивно и партньорът се чувства задушен и ограничен от действията. Нужно е да проучим добре ситуацията и да видим дали можем да променим нещо или да приемем настъпилите промени. Всички взаимоотношения трябва да се променят, за да останат живи.

Това е силно манипулативен аспект, където Венера е принудена да се примири със сянката, която е във всеки от нас. Тук любовта е двусмислена и скрита зад завеса от мистерия, която обгражда човека. Венера представлява нашите ценности, това, което сме избрали с времето и опита, което ни кара да се чувстваме добре, което е подходящо за нашата природа и което ни позволява да поддържаме равновесие със себе си и с другите. При среща с Плутон се получава нещо като „контрабанда“ на тези ценности, те се „разпродават“, нещо, което нямаме право или възможност да притежаваме.

Този аспект може да бъде в началото много интересно пътуване в областта на любовта и страстта, защото аспектите на Венера и Плутон имат висока еротична градация, способността да се съблазнява първо ума и после бурно да се пренесе това съблазняване към тялото чрез инстинктивни реакции. Дърпане на конците като кукловоди чрез секс, който винаги е много важна част в отношенията. Но винаги започва първо на мозъчно ниво и след това отива на физическо ниво. Всеки се крие и се представя с маска, за да съблазни, в опит да грабне това, което иска на всяка цена. В някои случаи важи поговорката: „много дим, няма печено“, защото рано или късно всички ние изпускаме тази маска и когато сме играли твърде много с измислици тогава реалността, която излиза на повърхността, може да бъде много разочароваща за партньора. С течение на времето, по-малко красивият аспект на връзките на Венера/Плутон излиза на повърхността, а именно необходимостта от пълен контрол, което може да доведе до задушаване на партньора и той да поиска да избяга.

Плутон изисква от нас да се откъснем от зависимостите и несигурността, иска да ни осведоми за потенциала ни като индивиди, да бъдем самите себе си, да се справяме сами с нуждите си, без да ставаме роби на импулси, предизвикани отвън. Но първо трябва да признаем собствените си недостатъци, собствените си страхове и да разберем откъде идват, да се опитаме да запълним празнотата в себе си.

По време на този транзит нашите взаимоотношения са подложени на изпитание и могат да бъдат източник на трудности, а това показва, че трябва да направим промени в себе си. Ще има различни проблеми, с които ще трябва да се справим. На първо място, имаме силна нужда от любов, но бързането може да ни тласне във връзки с първия човек, който намерим, без да чакаме подходящия. Можем да бъдем толкова очаровани, че вече не разбираме нещата ясно. Проблемът, който носи транзитът е че човек се оставя да се ръководи от несъзнателни импулси, които не действат в негов интерес. Например, ако сме щастливо женени, можем да бъдем привлечени от друг човек, който проваля брака ни. Трябва да избегнем изкушението да отидем с другия човек: тази история вероятно няма да продължи дълго. Трябва да изчакаме края на транзита, преди да предприемем сериозни ангажименти във връзката, която се формира под негово влияние. Но това не е единствената опасност, която възниква за нашите отношения: напрежението, съществувало от известно време, сега силно е подчертано и може да ескалира. Ревността, чувството за притежание, могат да се превърнат в източници на напрежение в любовните ни взаимоотношения и ние можем да бъдем негови жертви или автори.

източник: novini.bg

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.