Вижте какво става с вашето тяло в рамките на 24 часа

Всички знаем, че тялото ни не бездейства. Дори когато си почиваме или спим, органите ни не си взимат отпуска.

6:30 Алармата се включва и битката с желанието да напуснеш леглото започва. Чувстваме се замаяни и неориентирани поради сънната инерция. Тя може да продължи от 10 минути до няколко часа.

7:00 Време е за душ. Нивата на стрес хормона, кортизол, също се покачват в очакване на предстоящите събития. Това е най-подходящото време за бръснене, тъй като кръвните клетки, отговарящи за кръвосъсирване, са в най-голямо изобилие.

7:30 Закуска! Преди да отпиете от кафето си, поемете дълбок дъх. 75% от вкуса идва от миризмата.

8:00 И работата започва. Повечето от нас работят най-добре рано сутрин. Способността ни да запомняме факти намалява с напредъка на деня. През нощта биологичният ни часовник спира функцията на белтък, ключов за дългосрочната ни памет. Затова не е разумно да се учи нощта преди изпит!

12:00 Обяд! Стомахът ни може да увеличи обема си с 1.2 литра по време на хранене. Обядът ни престоява в стомаха няколко часа преди да продължи по пътя си в храносмилателната система.

16:30 Фитнесът ни чака. Физическата дейност през следобеда води до натрупване на 20% повече мускулна сила, отколкото през сутринта. Дихателните пътища са отворени, сърцето работи по-ефикасно и рефлексите ни са най-остри. Повечето рекорди в спорта са постигнати между 3 и 8 часа вечерта.

20:00 На по бира с приятели. Проучвания показват, че хората са много по толерантни към алкохол в късните часове на деня.

20:30 Не можеш да спреш да мислиш за момичето/момчето на съседната маса. Апокринната и мастните жлези отделят телесни аромати през подмишниците. Започвате да танцувате, което ви позволява да се помиришете и да прецените дали сте привлечени един към друг.

23:00 Най-популярното време за секс, въпреки че нивата на тестостерон са най-високи рано сутринта и семенната течност е най- качествена следобеда.

00:00 Започва да ви се доспива. Щитовидната жлеза секретира хормона мелатонин, който започва цикъла на съня. За деца 90% от растежа на кости става, докато спят.  По време на РЕМ съня мозъкът е също толкова активен, колкото и през деня. Сънищата тогава са най-реални. Недостига на невромедиатори в мозъка води до изключване на центровете за логика и възприятие на време, което обяснява някои доста странни сънища.

… и всичко започва отново.

инфо: obekti.bg

Вижте още:

Вашето тяло има тези свръхестествени способности

Знаете ли, че вашето тяло владее тези 12 необикновени трика?

Какво става с тяло ни, когато ни удари мълния

Едно доказателство за еволюцията, което можете да откриете у собственото си тяло

Подкрепете Световни Загадки!

Ако харесвате Световни Загадки и искате сайтът да продължи да съществува, подкрепете ни с дарение.

Световни Загадки е проект, който поддържаме с огромно желание и ентусиазъм, но и с много труд. Сайтът е безплатен за своите читатели и се издържа от реклама, което не винаги е достатъчно. Ако искате да сте сигурни, че и в бъдеще всички ще могат да имат достъп до информацията на сайта, можете да направите еднократно или месечно дарение с бутона [Donate] по-долу. Благодарим Ви!

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.