Вижте скритите доказателства, че великаните са съществували

Историите за великани и страховити гиганти са осеяли цялата човешка митология и фолклор. Почти всяка култура и общество имат истории за исполини, които са бродели някога по Земята. Науката днес отхвърля подобни вярвания и великаните твърдо остават създания от митологията.

Въпреки че през последните 200 години са откривани множество археологически находки, които биха могли да послужат като доказателство за съществуването на гигантите, учените все още не са убедени.

В различни части на света са намирани огромни скелетни останки, вкаменени отпечатъци и древни рисунки, изобразяващи грамадни хора сред по-дребни представители на човешката раса. Но историците продължават да отхвърлят възможността за съществуването на великани, като определят откритото като фалшификация, което често възбужда ума на любителите на теориите на конспирациите.

Представяме ви по повода археологическите находки, доказващи, че великаните са съществували.

1. Мистерията с аризонските мумии от 1909 г.

2

През 1909 година в най-големия вестник на щата Аризона (САЩ) излиза пътепис на известния за времето си археолог Г. Е. Кинкайд. Той описва, че докато е бил на изследователска мисия по поречието на река Колорадо в известния Гранд каньон, той попаднал пред входа на странен тунел, навлизащ близо 2 км под земята. Там открил странни на вид огромни медни оръжия, голяма статуя, наподобяващ Буда, и много йероглифи, издълбани в стените.

Най-невероятното ти е открил в края на тунела. Там били положени седем 2.7-метрови мумии, всички били обвити в черен плат. Разказът му не срещнал топъл прием, но това, което наляло масло в огъня на конспиративните теории, бил фактът, че малко след като историята била публикувана, американското правителство ограничило достъпа до района. Тази забрана остава и до днес – повече от век по-късно;

2. Откритията на Алеутските острови през 1940

3

В разгара на Втората световна война американското правителство започва да строи самолетни писти за защита от Япония на Алеутските острови (малки парчета земя между Аляска и Русия, разделящи Тихия океан от Берингово море). По време на строителните дейности те попадат на древно гробище. Дошлите на мястото учени предположили, че там са погребани първите колонисти, заселили Америка от Азия.

Това, което учудило всички, били обаче три черепа, които били огромни по размер. Първият бил 56 сантиметра, вторият – 59, а третият – забележителните 61 сантиметра. Скоро на мястото дошли представители на Института Смитсониан. Останките били иззети и скоро след това изчезнали от историческите анали. Днес представителите на Смитсониан отричат въобще съществуването на подобна находка;

3. Кавказките гиганти от Грузия през 2014

4

През 2008 година грузински пастир попада на странна пещера дълбоко в Кавказките планини. Там той открива странни рисунки по стените. Дълго време никой не обръща внимание на думите му, но през 2014 година Националният исторически музей в Тбилиси изпраща група археолози да разследват. Оказва се, че пещерата с рисунките е само преддверие към огромна каменна крипта, наподобяваща стая.

Morkadis

Там, около огромна каменна маса, учените видели два огромни скелета, седнали на издълбани в камъка столове. Водещият експедицията проф. Векуа, уважаван специалист по неолитна история, казва тогава, че скелетите са високи около 3 метра. Ако се докаже, че това са човешки останки, това ще е първото ясно доказателство за съществуването на гиганти. През 2015 година обаче инфаркт покосява Векуа и оттогава костите стоят в музея, без допълнително да се изследват.

инфо: sanovnik.bg

Вижте още:

 

 

 

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook  

 

 

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.