Всеки десети, намирал се на ръба на смъртта, изпитал нещо необичайно

Експерти анализираха разкази на хора, завърнали се от „другия свят“. Всеки десети, намиращ се на ръба на смъртта, изпитва необичайни усещания, според списание „Frontiers in Human Neuroscience“, цитирано от Канал 3.

През 2017 г. изследователи от университета в Лиеж изучават писмени свидетелства на 154 пациенти. Те са оцелели след клинична смърт. Оказва се, че почти всеки описва три еднакви преживявания: тунел, ярка светлина и чувство на покой. Според разказите на някои от участниците, те напуснали тялото си и се срещнали с ангели и духове.

Предсмъртното състояние при всеки е различно. При много от тях става дума за халюцинации. Те зависят от езика и културата на човека.

Авторите на изследването не вярват, че тези свидетелства са доказателство за съществуването на живот след смъртта. Според експертите, преживените усещания показват, че известно време след спиране на сърцето, човешкият мозък все още функционира. Според учените мозъкът в този случай работи с двойна скорост. Освобождаването на допамин се увеличава 12 пъти.

Този хормон на удоволствието играе важна роля за имунната система и когнитивните процеси. Поради тази причина хората имат усещане за покой.

инфо: novini.bg

Вижте още:

Как да се справим със страха от смъртта

Как да познаете душата-близнак?

6 признака показващи прераждането на душата

„Дойдох да кажа, че смъртта не е краят“

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.