Всеки, който приближи този камък, умира. Тази мистерия плаши местните от векове

Снимка: youtube.com

В близост до популярния термален извор Насу в японската част на Точиги се намира една от най-големите мистерии – смъртоносният камък. А именно легендата гласи, че всеки, който влезе в контакт с него – умира.

Местните жители се плашат от това необичайно явление, тъй като има поверие, че тук витае духът на красива жена на име Тамамо Но Мей.
Тамамо Но Мей е добре познато име в японския фолклор, свързано с лисици. Японците всъщност смятат, че това са много интелигентни и хитри животни, които имат способността да променят формата си, съобщава порталът „Penquifer“.

Снимка: youtube.com

Според легендата лисицата се превърнала в красива жена в средата на XII век, за да съблазни японския император. Тамамо Но Мей станала любовница на императора и причинила краха на династията Шан, но също така убила хиляди мъже в древното индийско царство, наречено Магада.

Когато истинската й самоличност била разкрита от красива жена, Тамамо Но Мей се превърнала в смъртоносен камък на име Сесеки, който отнемал живота на всички, които се приближават до него.

Снимка: youtube.com

Приближаването до към камъка е забранено и до днес. Обяснението на тази забрана обаче е много просто. Районът, в който се намира камъкът, е известен със силна вулканична активност и производство на токсични газове като сероводород и серен оксид, които могат да навредят на човешкото здраве.

Въпреки че отровните газове е по-вероятно да причинят много смъртни случаи в района, в миналото, местните жители са построили олтара Сешоосеки, само за да се опитат да успокоят духовете на красивата, но смъртоносна Тамамо Но Мей, според портала Pancufer.

източник: pochivkablitz.bg

Вижте още:

Мистериозен летящ град се появява на различни места по света

Заешка дупка води към мистериозен лабиринт от пещери на тамплиерите

Откриха мистериозен метален монолит в планините на Юта (видео)

10 неща в света, които нямат логично обяснение

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.