Вселената е създадена от извънземни в лаборатория?

Известният харвардски астроном Ави Леб е изказал необичайна хипотеза за появата на човека. В статия, публикувана в Scientific American, Леб предполага, че нашата Вселена може да е била създадена в лаборатория от свръхразвита технологична цивилизация.

“Тъй като нашата Вселена има плоска геометрия с нулева чиста енергия, една напреднала цивилизация би могло да е разработила технология, която да създаде малка Вселена от нищото, използвайки квантово тунелиране”, пише ученият.

По-нататък Леб пояснява, че тази теория би обединила всички наши религиозни вярвания със съвременните научни познания и би ни определила като цивилизация от клас С.

В Скалата на цивилизациите нашата цивилизация, зависима от звездата-приемник, е едва на четвърто място. Ако някога успеем да станем независими от Слънцето, ще преминем в група Б. А ако се научим да създаваме собствени вселени, ще станем висш клас А.

Така че теорията по същество предполага, че сме създадени от цивилизация от клас А.

Статията на Леб обаче оставя много въпроси без отговор, като например: намесва ли се цивилизацията на създателя в живота ни и добра ли е, зла ли е, или й е все едно?

През 2020 г. ученият от Харвард Ави Леб попадна в заглавията на вестниците с твърдението си, че извънземните цивилизации няма да отговарят на нашите съобщения в продължение на 3000 години и че астероидът Оумуамуа е истински междузвезден кораб.

Той също така инициира амбициозен проект, наречен “Галилео”, който в момента търси доказателства за извънземни технологии във Вселената.

източник: lifebg.net

Вижте още:

Извънземни в древното изкуство

Човешките ДНК са с извънземен произход, според Нобеловия лауреат Франсис Крик

Матрицата на Земята: батерии за извънземните

Артефакти на Маите – доказателство за извънземен контакт?

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.