Възстановяване на енергийния баланс – как и с какви средства

Ежедневният стрес, безсънните нощи и заболяванията изсмукват жизнените сили и енергия на подложения на тяхното въздействие човек. В урбанизирания ни делничен живот тези загуби се наричат хронична умора.

Как да се справим с нея?

Всеки търси някакъв бърз начин за преодоляване на неприятното състояние, но това не се случва. Налага се да се потърсят практики, които да дадат на тялото енергийния прилив, от който отчаяно се нуждае. Тръгвайки по този път, трябва да знаем някои прости истини.

Енергийното ни тяло е свързано с физическия си двойник неразривно и нарушаването на потока на движение на енергията се проявява точно като хронична умора и цялостно чувство на слабост. Могат да я предизвикат както негативни мисли и преживявания, така и нередовен лош хранителен режим, а също и стресови състояния, които блокират потока на енергията.

Когато тяло, дух и разум работят хармонично, енергийният обмен се извършва на високи нива. Тогава индивидът се чувства здрав, изпълнен с енергия, с ведър дух и телесни усещания. Нужно е енергийният поток да се управлява добре, да насища цялото тяло, да премахва блокажите от неизбежните негативни усещания.

Такива прочистващи сеанси са нещо просто и лесно изпълнимо в домашни условия. Методиката на тези най-прости начини за енергийно възстановяване се коренят в способността да се визуализира. Това значи да насочваме своето подсъзнание към създаване на определени образи, необходими за прочистване на енергийната ни обвивка.

Ето няколко лесно изпълними техники за възстановяване на енергийния баланс

Най-разпространена е визуализация на светещо кълбо, което, подобно на яйце от светлина, ни обвива, прочиствайки енергийните пътища, затлачени от негативите на деня.

– Започва се с мисловен образ на слънчево кълбо, което се върти в една и съща посока, извличайки всички черни мисли и настроения, наслоени в нас;

– Отново визуализирайте кълбото, но въртящо се в обратна посока, пращаща мощен поток от енергия, който прониква във всички кътчета на тялото ни;

– Визуализирайте сфера с цвят на злато и мислено я изпълнете с чиста енергия. Нека тя ви обвие;

– Визуализирайте излизането на цялата тежка енергия от вас към земните недра. Създайте мислено усещане за лекота на тялото и духа.

Може тези прости практики да бъдат разнообразени с посещение на тихо място сред природните красоти, където да се наслаждаваме на изумителната красота на създаденото от безименния творец – природата.

Тези, които имат силна положителна мотивация, могат да визуализират себе си като смели, преуспели, хармонични личности, задържайки този образ максимално. Това не просто насища тялото с прилив на енергия, но и привлича добрите житейски моменти, както и качествени хора в живота и работата ни.

Morkadis

инфо: sanovnik.bg

Вижте още:

Нищо хубаво не идва без болка – 15 мисли за дните, в които ни боли

Списък на вещите, които носят положителна енергия

Портокалови кори: Почистете къщата от негативна енергия!

10 признака, че имате хармония между физическото и емоционално здраве

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

 

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.