В зоната около Чернобил са видени кафяви мечки за първи път от 100 години

8Учени са направили фотографи, за които се смята, че са първото доказателство за присъствието на кафяви мечки в забранената зона около авариралата атомна електроцентрала в Чернобил, съобщава ВВС.

Камери, използвани в проект за оценка на влиянието на радиацията върху околната среда, са уловили кадрите. Кафявите мечки не са били виждани в този район от повече от век, въпреки че е имало признаци за тяхното присъствие.


Майк Ууд от университета в Салфорд обяснява, че въпреки предположенията за присъствието на животните, досега не е имало нагледно доказателство за живеенето на кафяви мечки в зоната на украинска територия.

Той уточни, че учените работят на базата на предположението, че когато хората и тяхното влияние са премахнати от дадена среда, тогава животните се чувстват в безопасност от заплахите, идващи от човешкото присъствие.

инфо: focus-news.net

Вижте още:

КОЛКО СА ЖЕРТВИТЕ В БЪЛГАРИЯ, СЛЕД АВАРИЯТА В ЧЕРНОБИЛ?

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

 

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.