В пустинята Наска откриха нови геоглифи

Японски учени от университета на Ямагата откриха в пустинята Наска в Перу повече от 100 неизвестни досега гигантски рисунки, съобщи „Лента“.

На платото са изобразени огромни животни, чудовища, линии и загадъчни същества.

Учените са открили 143 геоглифа, като формите на някои от тях са определили с помощта на изкуствен интелект. Според тях изображенията са създадени от 100 г. пр. н. е. до 300 г.

Изследователите сега работят над създаването на карта на местността на основа на получените снимки от въздуха. Те се надяват, че новите резултати ще им помогнат да разкрият загадката на геоглифите.

През юни учени от същия университет разказаха, че на някои рисунки на платото Наска са изобразени птици. Според тях древните перуанци са харесвали екзотични същества, нехарактерни за земите им.

инфо: novini.bg

Вижте още:

Мистериозни геоглифи свидетелстват за 8000-годишна цивилизация

Древни геоглифи се разкриха чрез Google Earth

Амазонските джунгли хиляди години таят гигантски геоглифи

Загадките на Марейския човек в Австралия

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook  

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.