В САЩ вече има човек от трети пол

5

Съдът в Малтном (САЩ, щата Орегон) официално призна 52-годишния Джеми Шуп не за мъж, не за жена, а за човек от трети пол. Сега Джейми предпочита да се обръщат към него не с „той“ или „тя“, а с „те“. САЩ стават третата страна в света, където живее такъв човек. Третият пол е легализиран в Германия, Австралия, Нова Зеландия, Бангладеш, Пакистан, Непал и Индия.

При раждането си Джейми Шуп е определен като мъж. Детето е било едно от осемте в семейството и от малък е имал проблеми с идентификацията си. Подигравали са му се, че се държи като момиче. Когато пораснал той влязъл в армията, където служил 18 години, оженил се и има дъщеря. По време военната си служба той се определят като трансджендър, а по документи се водел жена.

Излизайки в оставка, бившият сержант Шуп, който вече не се чувствал мъж, започнал да приема женски хормони. Съпругата му го подкрепяла в това начинание, но признава, че понякога ѝ е било трудно да приеме избора на мъжа си:

„Това е човекът, с когото съм прекарала по-голямата си част от съзнателния ми живот. Имаме дете. Когато обичаш някого искаш той да живее в мир със себе си.“

По-късно Шуп разбира, че не се чувства и жена. Той нямал намерение или желание да се подложи на операция по смяна на пола. Гледайки жена си „те“ чувствал, че не може да бъде такъв човек, като нея. Тогава осъзнал себе си като човек от „третия пол“.

Съдия Ейми Холмс Хен одобрила молбата му и сега Джейми Шуп официално не принадлежи, нито към мъжкия, нито към женския пол.

инфо: actualno.com

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.