Гадаене с игла и конец предсказва бъдещето

pixabay.com

Гадаенето е древен ритуал, който служи за предсказване на бъдещето. От миналото и до днес хората вярват в него и го използват, за да си обяснят настоящи събития, както и да разберат какво ги очаква.

Съществуват различни алтернативи на гадаенето, като то се практикува от хора, притежаващи необичайна дарба. Едни от най-популярните методи за разчитане на бъдещето са гледането на кафе, гадаене с карти, гадаене по снимка и др.

Един не толкова известен начин на гадаене е този с игла и конец. Той обаче съществува от древни времена и се практикува и до днес. В какво се състои той?

Гадаенето с игла и конец е предназначено да тълкува бъдещи явления в интимен план – семейство, брак, деца.

1. Разгадаване на пола на децата. Това гадаене се осъществява, като се пъхне бял конец в иглата. Тя се захваща от десния й край, който се държи върху лявата ви длан. След това отделяте палеца си и с него заобикаляте иглата три пъти. Тя се изважда и се държи като махало върху центъра на вашата длан.

Ако тя започне да описва с напречни движения кръг, то тогава полът на бебето ще бъде момиче. Ако пък започне да се люлее по протежение на ръката, то тогава детето ще бъде мъжко. Третият вариант е иглата да не се люлее, което значи, че няма да има деца.

2. Името на съпруга/съпругата. В случая ритуалът се осъществява с помощта на игла, леген с вода и червен конец. Вечер преди лягане трябва да напишете възможно най-много мъжки имена на листчета. Поставяте ги под леглото и си завързвате червен конец на китката.

След това оставяте иглата на перваза на прозореца. Трябва да станете преди изгрев слънце, да откъснете от конеца и да го вденете в иглата. Поставяте я в легена без да гледате. След това името, към което сочи иглата, е избраникът на вас.

3. Изпълняване на желание. Гадаенето с игла може да ви спомогне да разберете дали ваше съкровено желание ще се сбъдне или не. Този ритуал се прави в полунощ преди пълнолуние. На сутринта трябва да налеете чаша вода, да седнете около нея и мислено да задавате въпроса, на който искате да получите отговор.

След това хвърлете в чашата черен конец и изчакайте полунощ. Когато настъпи, обградете с три свещи водата и ги запалете. Издърпайте конеца и го вденете в игла, като завържете 5 възела.

Протегнете ръката се и наблюдавайте движението на иглата – ако тя е неподвижна, то вашето желание ще се сбъдне; ако се люлее към вас, желанието ви ще се случи съвсем скоро; ако иглата се люлее от едната страна до другата, желанието няма да се сбъдне.

източник: sanovnik.bg

Вижте още:

Гадаене с пламъка на свещта

Гадаене за нова работа

Гадаене по дата

Гадаене с помощта на книга

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.