Гадаене с пламъка на свещта

pixabay.com

Почти няма човек, който да не се е опитвал да надникне в бъдещето по някакъв начин, за да види какво му готви съдбата. Дали от обикновено човешко любопитство, за забава или от суеверни чувства, но гадаенето с предмети е занимание, което всеки ще си спомни, че е практикувал в определен момент от живота си.

Картите за гадаене са най-често използвани в този контекст, но не бива да се забравят и други атрибути на забулените в тайнство магически ритуали, какъвто е гадателството. Един от най-древните такива опити е гадаенето с пламъка. Още преди векове нашите предци, вгледани в светлината, излъчвана от огъня в огнището, са си говорели с него. Днес същото се практикува с пламъка на свещта.

Гадаенето със свещ е истински обредно действие, което изисква подготовка преди да се пристъпи към него.

Започва се с формулиране на ясен и точен въпрос, чийто отговор се очаква. Восъчната свещ е добре да бъде бяла.

Запалването на свещ с цел гадаене се извършва само с кибрит.

Всички съпътстващи предмети като покривката на масата или други вещи е добре да не са прекалено пъстри, за да не отвличат вниманието.

Непременно в помещението не бива да става течение, трябва да бъде тихо и спокойно.

След запалването на свещта и произнасянето на въпроса, веднага идва първата част от отговора. Ако пламъчето се издига високо и гори силно, значи огънят е добре настроен към питащия и може да се очаква сигурен отговор. Колебливото пламъче означава, че и отговорът ще бъде такъв.

Най-вероятно ситуацията, за която става въпрос не се е оформила ясно и е възможно въпросът да се задава преждевременно.

Ако пламъкът на свещта подскача, най-добре въпросът да бъде зададен отново на следващия ден. Състоянието е неподходящо в момента и отговорът едва ли може да се приеме напълно.

Как да гадаем с пламъка на свещ?
Ако пламъкът на свещта се накланя стабилно към питащия, късметът, печалбата, любовта и щастливото стечение на обстоятелствата ще бъдат за него.

Ако се накланя в обратна посока, значи нещата не се очертават в добра позиция за питащия. Не е задължително да изгуби всичко, просто трябва да знае, че обстоятелствата няма да му съдействат и са нужни много усилия и работа за постигане на успех.

При наклонено наляво пламъче, отнякъде ще дойде силна подкрепа, може би ще бъде подарък от съдбата, благоприятни обстоятелства или попътен вятър, но ще донесе желаната подкрепа за сбъдване на намерението.

Наклоненото надясно пламъче пък вещае, че питащият сам трябва скоро да оказва подкрепа на близки или познати, да раздава подаръци или да оказва финансова подкрепа.

Morkadis

При гадаенето със свещ огънят дава много отговори, ако се следи поведението му. Всяко положение, което се запази повече от 10 секунди говори за някакъв отговор на въпрос или част от него. Така с наблюдение и комбиниране се натрупват отговори, които се подреждат във верига, съставляваща сюжет или цяла история от някакво събитие в настоящето или бъдещето.

източник: sanovnik.bg

Вижте още:

Циганско гадаене с игла: видове и начини на прилагане

Гадаене с рози и семена

Гадаене с дафинови листа

Гадаене с “Да-Не“ на оризови зърна

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.