Градушка с огромни размери падна в Германия (видео)

untitledПрез последните 24-32 часа страшни градушки от огромни ледени топчета с големината на портокали паднаха в различни части Централна Европа.

Най-фрапиращи са случаите на градушката с огромни ледени късове във Франция и Германия. Видеото, което ви предлагаме да видите е от Баден-Вюртемберг, който се намира в областта Ройтлинген, Германия. Там от небето са падали буквално ледени бомби, най-малките от които били с големината на яйца, а най-големите са били колкото портокали!

Навсякъде откъдето е преминала градушката с „ледените бомби” са нанесени огромни материални щети. Има повредени десетки хиляди къщи и ранени хора. Най-много обаче са щетите нанесени на автомобилите, които по това време са били в движение или паркирани навън. Огромните ледени късове паднали от небето са съсипали целите купета на превозните средства, но още по-големият ужас са хилядите разбити и напукани стъкла на колите.

Щетите са в милиони евро, но тепърва ще се преброяват и изчисляват. Видеото, което ви предлагаме да видите представлява запис, на който се вижда най-напред как прииждат страховитите тъмни, градоносни  облаци, а после как огромните ледени късове, падащи от небето разбиват стъклата на колите и засипват улиците, след това са заснети огромните “ледени бомби” големи колкото портокали, които хора събират от земята.


Тази зона на Германия съвсем скоро бе опустошена още веднъж от такава тежка градушка. Това се  случило на 28 юли тази година, когато „ледените бомби”  ранили 70 души и са повредили 60 000 къщи.

Градушката  паднала на този ден е заснета на второто видео, което ви предлагаме.

Щетите от падналата тогава градушка са били изчислени на общо 600 000 000 евро!

На първото видео е заснета градушката паднала  в Баден-Вюртемберг, област Ройтлинген на 06.08.2013 година.

инфо: http://www.chudesa.net/

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.