Германче откри мумия на тавана на своята баба

м10-годишния Александер Кетлер от Дипхолц, северна Германия, откри на тавана на къщата на баба си … египетска мумия, къщата на баба си … египетска мумия, съобщава местният в. „Крайзцайтунг“.

Мумията кротко си лежала в дървен саркофаг опакована като по учебник в платнени ленти.

Засега не е ясно дали при откритието на Александер става дума за истинска мумия или за фалшификат.

Бащата на момчето Луц Волфганг Кетлер, който е зъболекар, казал пред местната преса, че починалият му баща е посещавал Египет и Северна Африка през 50-те години на миналия век.


Той не се наема да каже дали находката е автентична и възнамерява да натовари мумията на колата си и да я закара в Берлин, за да й бъде направена експертиза от специалисти, пише в. „Билд“.

Журналисти го питали дали „мумията“ миришела лошо, на което Кетлер отговорил отрицателно. Всъщност тайнственият саркофаг е престоял на тавана повече от 40 години, твърди местната преса.

Подкрепете Световни Загадки!

Ако харесвате Световни Загадки и искате сайтът да продължи да съществува, подкрепете ни с дарение.

Световни Загадки е проект, който поддържаме с огромно желание и ентусиазъм, но и с много труд. Сайтът е безплатен за своите читатели и се издържа от реклама, което не винаги е достатъчно. Ако искате да сте сигурни, че и в бъдеще всички ще могат да имат достъп до информацията на сайта, можете да направите еднократно или месечно дарение с бутона [Donate] по-долу. Благодарим Ви!

инфо: http://www.zajenata.bg

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Един коментар
  1. Анонимен 6 години ago

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.